Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lite tankar tack!

Skrivet av Celia m Emil&Izabella
Vet inte riktigt hur jag ska börja men..

Mina barn kom hem från sin pappa i söndags och berättade att min 5 åriga dotter hade fått en cigarett av sin styvmamma(som ej har egna barn)och att min dotter hade fått prova röka och sen gett cigaretten tillbaka till styvmamman efter att ha provat! Jag blev förbannad och ringde deras pappa och frågade vad han visste om det men han visste inget för han hade jobbat men han lova att han skulle prata med henne och ringa mig sen. Pappan ringde aldrig upp mig i gen och nu börjar jag misstänka att de stämde! Styvmamman är 18 år och har inga egna barn. Barnens pappa är 29 år! Jag har ingen bra relation till barnens styvmamma eftersom vi rykt i hop många ggr pga av att hon betett sig dumt och sagt dumma saker! Nu säger min dotter att styvmamman sagt att hon får börja röka när hon är 13 år! Vi har barnen varannan vecka men nu börjar jag undra om deras styvmamma är lämplig! Ska jag kontakta familjerätten??? Hjälp!!
Svar på tråden: Lite tankar tack!

oj

jag tycker du ska kontakta henne igen o förklara för din man att du tänker kontakta familjerätten om hon inte slutar med sitt dåliga inflytande. Vilket sjukt trams hon kommer med... Jag tycker du ska som sagt snacka med henne o din fd igen innan du kontaktar familjerätten. Lycka till!
Skrivet av    zemzem

Att som styvmamma

göra en sån grej tycker jag är helt fel. Speciellt som inte varken du eller pappan gett \"tillåtelse\". Men jag kan villigt erkänna att jag som 6-åring fick \"smaka\" av min mamma för att bli avskräckt. Jag vet inte om jag skulle kontakta myndigheterna så där direkt utan skulle nog försöka prata med pappan igen. det är trots allt på hans ansvar att se till att barnen är under korrekt insyn när de är hos honom. det måste han ju fatta själv?
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1

Hej

Jo man tycker ju att han borde förstå det men tyvärr handlar detta om världens omognaste 29 åring=( Han vekade inte tycka att de va nå fel alls när jag tog upp det med honom!
Skrivet av    Smygis m.2

men att "smaka" på en...

cigarett när man är så liten kan vara kombinerat med ren livsfara! En hostattack eller ännu värre allergi eller astmaattack kan ge andnöd!! Det är bara idiotiskt att låta barn sk smaka för att avskräckas, bättre är att ingen alls röker i deras omgivning.
Skrivet av    ~johanna~

Jag försvarar inte min egen mamma heller

Jag menar bara att det är kanske lite överdrivet att gå till myndigheter efter en sån grej? Men det är så svårt att säga när man inte har alla detaljer... Bad dottern om att få smaka? Tvingade styvmamman henne att smaka? vad sades undertiden? Efteråt? Givetvis är det absolut bästa om ingen röker men det är inte styvmammans ansvar att skydda barnen (jo, alltså till viss del) men pappan är faktiskt den som bär ansvaret! Nej, jag vet inte Celia vad du ska göra. Sorry! Men hoppas verkligen att det löser sig. Konflikter familjerna emellan och så när barnen pendlar är inte alls bra... *stöttekram*
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1

när man går in i ett förhållande

med barn så är man ansvarig för barnen, det kallas medmänniska. Att ställa sig frågan om barnet ville smaka är helt galet, ett barn har inte den rätten/möjligheten, eller ska iallafall inte ha det för att välja om han/hon ska få prova. Vad som sades och gjordes är helt fel och det kan inte ursäktas på något sätt.
Skrivet av    anna

ingen av oss var där

ingen vet vad som hänt eller hur? Att som 18-åring begripa vad det innebär att ta hand om en 5 åring är mkt begärt och det ligger också på pappans ansvar att välja en partner som kan tillgodose hans barns behov. Nu verkar ju denna pappan inte vara så mogen så det är bara att beklaga. tro inte att jag försvarar den här styvmamman, jag vill bara påstå att pappan är den som ska se till att liknande saker inte händer när barnen är i hans vård.
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1

håller helt med det

e pappans uppgift att se efter sina barn när de är hos honom... men sen en tanke min son på snart fem kan hitta på lite historier ibland o man ska ju självklart kolla upp allt, men kan hon ha hittat på???? efterom det låter inte riktigt friskt att låta ett barn smaka på en ciggaret..... sen finns det ju klart lite mindre smarta människor i vårt samhällle ;)
Skrivet av    msmalin 2pojkar+bf4/9

Hej igen

Jag pratade ut med pappan och hade bekräftade det som hänt, styvmamman erkände de hon gjort men tyckte inte att de va så farligt...Pappan tyckte inte heller att de va något fel. Min dotter ville prova enligt styvmamman men jag tycker ändå att de är helt galet att låta en fem åring ta de beslutet. Jag sa till pappan att jag INTE ville att styvmamman skulle vara själv med mina barn om hon ska vara så omogen i sina beslut! Jag ska inte gå till myndigheterna MEN om jag dock får reda på mera saker så känner jag mig tvungen att göra de för mina barns bästa ,om inte för att få råd av familjerätten angående situationen! Jag vill inte ta mina barn ifrån sin pappa för mina barn älskar honom men de kanske går att lösa på det sättet att styvmamman inte får vara själv med barnen under pappans vecka! Kram!
Skrivet av    Smygis m.2

Det låter bra

Vilken vettig mamma du är! =) Självklart ska du ju driva det vidare om det är så att liknande saker händer mest hela tiden, det är ju ditt ansvar som mamma. det låter hemskt jobbigt att det inte klaffar dig och styvmamman emellan och jag kan ju bara säga att om min kille och jag separerade och han blev ihop med en liten snorunge på 18 som inte skötte sig skulle jag bli galen! =) Du tar det bra tycker jag! Hoppas det löser sig! *kram*
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1

Tack...

Tack för ditt underbara stöd, jag blev verkligen super glad när du skrev att jag va vettig-stooort smile- Jag vill ta de bra, jag är ju ändå en 25 åring mamma!=)
Skrivet av    Smygis m.2

*S*

Är du redan 25? =) Jag är bra 23... fast jag känner mig också ganska vettig *asg*
Skrivet av    Jag m bebis*031215+bf6/1

Haha

Ja de är jag-sucka- kan börja leta efter gråa hår snart*s* Ja men du är på god väg till 25 år fast jag är då 2 år vettigare än dig :P Kramilux
Skrivet av    Smygis m.2

usch då...

jag hade då inte låtit mina barn vara där någe mer iallafall. Man kan ju undra vad det är för 18-åring som låter ett sådan litet barn smaka på en cigarett, hur kan man vara så dum. hon verkar ju rätt korkad om man säger så.
Skrivet av    ~MaRiGoLd~

att hon är...

18 år har inge som helst betydelse, fast man är ung kan man tänka! Jag skulle aldrig komma på tanken att göra nått så idiotiskt och ansvarslöst! Inte ens min 13 åriga lillebror skulle kunna göra så, inte min 10 åriga lillasyrra heller!!! Den där styvmamman är helt olämplig och jag skulle aldrig lämna mitt barn själv med henne! Prata med pappan och kom fram till en lösning så du slipper oroa dig när barnen är där, kom ihåg de är styvmamman som gjort fel och pappan borde inte straffas!
Skrivet av    Madde

Artiklar från Familjeliv