Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Höftoperation?

Skrivet av gilda
Båda Beas höfter är luxerade (ur led) och det kanske blir operation när hon är äldre för att om möjligt korrigera det.

Nån som har erfarenhet av höftoperation?
Har hört att folk som inte hade det innan kan få smärtor i höften efter op.
Svar på tråden: Höftoperation?

Viggos...

höfter var luxerade när han föddes. Han fick ha skena tills han var 8-9månader. Men nu verkar de vara bra. Vi frågade om ev. op. om de inte skulle växa till sig. Vår ortoped trodde att det skulle bli svårt. Men jag antar att det är olika från fall till fall.
Skrivet av    Viggos mamma

De försökte inte ens

..med höftskena till Bea. Har aldrig riktigt fattat varför. När hon var 4 veckor sa ortopeden att hon antagligen aldrig skulle kunna ställa sig upp själv, så nån operation var nog onödig ifall hon aldrig skulle gå. Nu ska hon börja gåträna i höst :o) och otropeden nämner inget om det där att aldrig kunna gå... Varför trodde er ortoped att det skulle bli svårt med op? Har ni några \"restriktioner\" vad gäller Viggos höfter? Är de extra känsliga för vissa rörelser eller så?
Skrivet av    gilda

höfter

Hej! Min pojkes ena höft är ur led sen länge(han är 9 år) ortopedläkarren sa det fanns ingen garanti att en op hjälpte och att höften då kunde bli stel i stället..
Skrivet av    Eva & J

Hur funkar

Går han med höften ur led, eller hur funkar det? Har de några planer på att behandla honom alls? Beas höfter är rätt olika vinkel på. Tycker det verkar himla knepigt om hon ska gå med dem så på lång sikt :o(
Skrivet av    gilda

gilda!

Han kan inte gå utan är rullstolskörare, hur dom hade gjort om han varit gångare vet jag inte.
Skrivet av    Eva & J

Smärtor

Hej! Om Bea inte känner smärta i sina luxerade höfter nu så har hon väl ingen känsel där och att hon skulle få det efter en ev op låter väl inte troligt? Min dotter har en höft ur led sen treårsåldern, gick med rullator i ca 5 år. När hon var liten ville de såga itu hennes bäcken och korta av benet, något vi tyckte var för mycket så därför är hon ännu inte opererad. Är tretton i dag. Nu görs op på ett helt annat sätt sa vår sjukgymnast.
Skrivet av    vittosvart

Tack

för att du ville dela med dig. Hoppas du inte tog illa upp för att jag trodde din kille var gångare. Är så inne i mina egna funderingar...
Skrivet av    gilda

Hej

Det var nog stelheten som de var rädd för... Sedan kommer han ju aldrig kunna att gå. Hade hans båda höfter varit luxerade hade de aldrig försökt med skena ens. Bättre om båda är ur läge pga sittposition. Viggos ortoped är väldigt nöjd över att Viggo ligger som en groda på mage.. det gör att hans höftposition stärks. Däremot är sjukgymnasterna mindre glada eftersom han blir så stel i benen... MEn annars ålar han runt som en vilde, hakar i stolar och ligger som en ostkrok när han leker... trots mammans förmaningar.. Trotsar redan nu.. ser framemot tonåren :-) VAd häftigt att hon ska börja gåträna!
Skrivet av    Viggos mamma

gilda

Kkul att din dotter skall gåträna, det är alltid roligt när dom klarar av mer än vad dom tror. Jag tog inte alls illa vid att du trode han var gångare, jag uppfattade att du ville ha svar vad vi andra visste om op av höfter.
Skrivet av    Eva & J

Ja, det

är nog en stor grej att göra en sån där operation ifall man inte ska ha benen att gå jättemycket med. Det sa ortopeden till oss också, att det är bättre med båda höfterna ur led för jämnviktens skull. Ortopeden sa också att man kan gå med höfter som är luxerade, men att de slits fortare då. Verkar som att många med rmb väljer rullstol i hög grad även om de kan gå en del, för att det är mer praktiskt. Är det då värt det med en stor operation som kanske resulterar i smärta? Usch, har en del ångest över detta. Men jag är ju glad över det positiva också. Det ÄR verkligen häftigt att hon ska börja gåträna :o) Hehe, ser eran lilla \"ostkrok\" framför mig!
Skrivet av    gilda

Höft operation

Våran Maja är höftopererad när hon var fyra år(hon är 9år nu) opererades hon på båda sidor samtidigt. Höftbenen sågades av och vinklades om och skruvades ihop. Det var en jätte jobbig operation och nu står vi inför en ny höftoperation men \"bara\" på ena sidan denna gång som om det skulle vara en tröst. Maja är gångare och hon har besvär med den höften som åker fram och tillbaka.
Skrivet av    carolina32

Artiklar från Familjeliv