Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang präst

Skrivet av Ullis
När vi gifte oss för ett par år sedan hade vi en kanontrevlig präst som vi väldigt gärna skulle vilja ha på vårt kommande barndop. Problemet är bara att han egentligen inte tillhör vår församling utan är sjukhuspräst i grannkommunen. Anledningen till att vi fick honom var att han just då vikarierade för en präst i vår församling. Har man rätt att önska vilken präst man vill eller måste man själv betala lön för en annan församlings präst om man själv väljer? Både jag och min make är medlemmar i svenska kyrkan.
Svar på tråden: Ang präst

Ni kan välja vilken präst ni vill!

Däremot kan det vara en fin gest att ge den präst ni valt från annan församling en slant för besväret (restid o dyl.). Meddela även er egen församling att ni har \"egen\" präst.
Skrivet av    Sassa.

Hej

Börja med att fråga sjukhuprästen om han vill komma och hålla i ert dop. Om han vill/kan så frågar du om han vill ha ersättning för det. När du ringer och bokar dopet så berättar du att ni har \"egen präst\" med er och vem det är. Pastorsexpeditionen ska nämligen skicka en dopblankett till honom. Vi har egen präst med oss och det var inga problem. Hon hade också tjänstgjort i vår församling förut så att de visste vem hon var.
Skrivet av    Vittel med Elin

Artiklar från Familjeliv