Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tidiga sammandragningar?

Skrivet av tårtmamman
Jag har börjat få sammadragningar - inte smärtsamma. Är i v 16. Förra grav fick jag från v 20 men då behövde jag bara ta det lite lugnt - inte gå så mycket t ex. Ska till läkare imorgon för att kolla att allt är ok, men jag vill gärna höra om någon haft det som jag...
Svar på tråden: Tidiga sammandragningar?

Fick sammandragningar mycket

tidigare den här gången än förra. Men det kan ju vara som bm sa att den här gången vet man vad det är och vad man ska känna efter det visste man inte med första barnet. Var nog runt vecka 15-16 jag ringde mvc och frågade om det skulle vara så och de svarade att så länge de inte gjorde ont och de ska upphöra om du vilar så var det ingen fara. Skönt att du ska träffa läkare, hoppas så att allt är bra! Jag blev helt sjukskriven från vecka 20 pga sammandragningar och stressigt jobb, var jätteskönt att kunna vila mycket och det behövdes också!
Skrivet av    Nenny m Thilde o Simon&Felix 050713

Tack!

Vad skönt att höra att det var OK med dig! De vill kolla bara för att det är en tvillinggraviditet. Förra gången kollades det bara på mvc om jag började öppna mig och ordinerades att ta det lugnare. Nu är jobbigt inte en stressfaktor men en flytt om två veckor och en autistisk 3-åring räcker gott.
Skrivet av    tårtmamman

Klart att

man blir stressad mitt i en flytt och sen en treåring på det, kan knäcka den starkaste ;). Hoppas att det vänder sen när det lugnar ner sig. Mina sammandragningar lugnade ner sig när jag visste att jag skulle bli sjukskriven och att det bara var ett tag kvar att jobba så det märktes väl att det var stress inblandat. Rapportera efter läkarbesöket (om du vill alltså).
Skrivet av    Nenny m Thilde o Simon&Felix 050713

Jag blev

sjukskriven resten av gravidteten. Och ordinerad vila. Min man fick lite bannor också och order om att vara hemma på kvällarna och hjälpa mig med sonen. Känns skönt att äntligen få vila!
Skrivet av    tårtmamman

jepp men tiden går så

sakta när man är sjukskriven, vila hallå??? jajja det är väl bättre att vara hemma än att springa runt på jobbet. Men igår var faktiskt första dagen utan jätteont så nog har man ju vilat lite iaf, det känns. Hur långt har du kommit nu? jag är i v 23+4.
Skrivet av    Lapplandstjejjen m Anton & twins bf 13/12

16+0 idag

Så jag har 24 veckor att vila... Torsten är på dagis 5 timmar/dag och han är ingen fikapaus att ha :-) Hyperaktiv och ska ha aktivering heeeela tiden. Jag får 5 timmar att vila alltså. Men bätte än ingenting. Doktorn gav maken förhållningsorder att hjälpa mig men vi står precis inför en flytt nu och en om tre månader (hus-lägenhet-hus).
Skrivet av    tårtmamman

Artiklar från Familjeliv