Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang blöjbarn på dagis

Skrivet av MIA
såg idag att man inte tvättar barnen i stjärten mellan blöjbytena på vårt dagis, alltså om de bara kissat. Om man hoppar en gång är det kanske ok men gör man så under en hel dagisdag så måste det väl bli snuskigt.Är själv jättenoga med att tvätta (med vatten) även om barnet bara kissat. Mitt barn blir rött och irriterat om urinen får ligga kvat och fräta. Hur framför jag det på ett fint sätt?
Svar på tråden: Ang blöjbarn på dagis

Tvättar du dig själv med vatten?

Varför skulle det bli snuskigt? De flesta människor använder bara torrt toalettpapper när de kissat på toaletten. Dessutom brukar ju barnen bajsa en eller flera gånger om dagen så då blir de ju tvättade.Vi tvättar barnen om det luktar kiss, men annars så byter vi bara. Det är ytterst sällan vi ser några röda rumpor och då brukar det bero på bajs som ibland kan vara skarpt. Blöjorna suger åt sig urinen direkt och barnen känner inte av att de har kissat (huvudskälet till att barn blir torra senare nu än de blev förr). Om ditt barn har extra känslig hud så säg bara det till personalen så torkar de barnet med vått var gång. Det är inget som personalen blir stött över.
Skrivet av    Em

såg du det på

ditt barn eller på hur personalen gjorde? Alltså har ditt barn reagerat på att det inte tvättats på dagis eller är det något du tror ska ske, nu när du \"vet\" att de inte tvättar? Vi tvättar inte efter varje kissbyte, varför skulle vi det? Jag tvättar mig inte med vatten efter varje toabesök. Så snuskigt tycker jag inte att det är, långt därifrån. Enklast är väl att säga att du vill att ditt barn tvättas med vatten efter varje blöjbyte.
Skrivet av    eva

Tvättar aldrig..

om barnen bara har kissat!
Skrivet av    s

Hej!

Dagen blöjor gör så att det inte är nödvändigt att tvätta varje ggr man byter .Blöjorna har en bra uppsugning så de gör att barnen inte blr röda. Däremot så om barnet blir tvättat och inte torkat helt torr så kan de bli rött och irriterad.
Skrivet av    Mia. Fskl.

Måste invända lite här.

Alla barn är olika och alla reagerar olika. Att säga att inget barn blir irriterat av detta är fel. Urinen irriterar på huden även om dagens blöjor absorberar bra och få får reaktioner. Barn sitter till skillnad från kontinent vuxen på blöjan och urin pressas mot huden. Nu har barn olika känslig hud och de flesta reagerar kanske inte men frågan är relevant tycker jag. Har själv haft blöjbarn och alltid tvättat dem med vatten efteråt. Arbetar som bvc-sköterska så jag har sett och hört det mesta. Detta är knappast jämförbart med ens egna toalettvanor då de flesta av oss kissar på toa och inte så stor del av huden exponeras för urinen. Hudirritation i samband med t.ex urinläckage är inte helt ovanligt även hos vuxna. Barn sitter t.ex på blöjan och urin pressas mot huden. Nu har barn olika känslig hud och de flesta reagerar kanske inte men frågan är relevant tycker jag. Har själv haft flera blöjbarn och alltid tvättat dem med vatten efteråt. Arbetar som bvc-sköterska så jag har sett det mesta. Sen är det många barn som inte sköter magen dagligen utan betydligt mera sällan så det argumentet som beskrevs ovan känns irrelevant. Säger absolut inte att något är rätt eller fel men om nu du MIA tycker frågan känns viktig så är den det. bara du känner som bekant ditt barn bäst. Jag skulle (precis som andra skrivit ovan) råda dig till att berätta för personalen på ditt dagis hur du känner. Nu blev det lite långt och det var inte min mening var bara tvungen att opponera mig lite :)
Skrivet av    Susanne *på besök*

Pratat med personalen..

Tror inte det som kritik om man lägger fram det på ett snyggt sätt. Jag tvättar också alltid med vatten då Alicia också blir röd om man struntar i det. Har inte undersökt hur man gör på vårt dagis ännu men ska kolla upp det.
Skrivet av    madeleine75

Det är väl skillnad

När en själv går på toan och kissar så rinner ju allt neråt och ligger inte kvar o skaver emot underlivet. När barnet har blöja o kissar i den så ligger urinen kvar o skaver därav att barnet blir rött. Get it?
Skrivet av    Lisa

Otrevlig eller?

Vilken otrevlig ton du använder. Min erfarenhet är att barn inte blir röda i gumpen av att inte tvätta med vatten, din är uppenbarligen en annan. Du säger att barn blir röda. Jag säger att det kanske kan hända att barn blir röda men att det är väldigt ovanligt. Som vuxen kvinna har man hår (om man nu inte rakar sig) som hindrar kisset från att rinna rakt ner. Blöjorna suger upp kisset och blöjan är torr på ytan. Vissa blöjsorter suger upp sämre och då kanske ytan blir fuktig och irriterande, men det är mycket mycket vanligare att barn blir irriterade av skarpt bajs.
Skrivet av    Em

uppfattar inte ditt inlägg som otrevligt

Tycker precis som du Lisa.
Skrivet av    Anna

tvättar alltid

tycker också det är snuskigt att inte tvätta. tänk vad det måste lukta efter en dag. Arbetar som undersköterska på en med.avdelning. om vi inte tvättade patienterna med vatten i rumpan efter att de kissat i blöjan kan jag lova att detta skulle påtalas. deras blöjor är också högabsorberande ändå ser man ofta att de blir röda om bytena dragis ut på tiden. varför skulle det vara annorlunda med våra små?
Skrivet av    Anna

Anna!

Tycker du verkligen \"Got it!\" är trevligt? Det är det samma som att skriva \"och hör sen!\" dvs jag har rätt och du är dum i huvudet som inte tycker likadant.
Skrivet av    Em

Nääe

Du har totalt missuppfattat det! Dessutom skrev jag inte \"got it\", jag skrev \"get it\" och det var menat som lite \"skoj\" eller som lite \"glimten i ögat\" sagt så alltså. Borde nog ha använt ;0) ist. \"Dum i huvudet\"-tolkningen är helt din egen. Jag har _aldrig_ sagt att du är detta, inte ens insuinerat detta. Din \"fantasi\" skenar iväg.
Skrivet av    Lisa*got to get what*

Dessutom

*get it* betyder=förstår du/förstod du (vad jag menade?).
Skrivet av    Lisa*got to get what*

Ja det skulle du.

På inget av de enkelsktalande forum jag tillhör används get it (förlåt att jag skrev fel) på det sättet. Det används på det sättet jag förklarade det, dvs. \"du har fel och jag rätt, hör sen!\"
Skrivet av    Em

Artiklar från Familjeliv