Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

extrakläder?

Skrivet av Stina
På dagis och i förskoleklassen så har dottern alltid haft extra ombyte, stövlar och regnkläder där. men hur gör man när de börjar skolan? Jag hade själv aldrig några extrakläder när jag gick i skolan.
Och om man inte har extra kläder på skolan, hur gör barnen då om det börjar regna mitt på dagen, går man inte ut då?
Svar på tråden: extrakläder?

jag har...

extrakläder till alla tjejeran , även 11 åringen. Hänger i en snygg påse vid hyllan. Ett lätt regnställ som kan vikas ihop, bra för regn som kommer till hemgång...dessutom har jag extra underkläder, strumpor, tröja och byxor. Även större barn kan råka ut för \"olyckor\", bli blöta eller kladdiga vid bild/pyssel, eller bli blöta/smutsiga på rasten. Det har inte varit behov av påfyll så ofta, men det finns där ifall att. De mindre tjejern a6 och 9 har även stövlar som alltid står där, extra vantar till vintern har de med alla tre ( eller, kommer att ha ).
Skrivet av    ulle

De går nog

alltid ut på rast, det har ju de flesta skolor som regel. Att man måste gå ut på rasten alltså. Mina barn har extra trosor/kalsonger och byxor i väskan ifall de blir blöta ute. På sin plats har de ett tunt regnställ och allvädersbyxor att dra över innebyxan då de ska ut i skogen på hösten. Stövlar brukar jag ta med då de behövs.
Skrivet av    Cecilia

Ombyte med i skolan

Mina har alltid haft ett ombyte (så de kunnat byta ALLA kläder) med i skolan, det ligger kvar där tills det behövs. De har även ett regnställ i skolan, ifall det inte hittat hem förstås.. då finns det oftast nåt att låna där. :-) Ungarna blöter ner sig, det är JÄTTEKUL att vara ute i geggan, de tappar mjölkglas (av ena eller andra orsaken) osv. Klart de går ut, här är de alltid ute på rasterna såvida det inte är kallare än -25°. Ner till det klarar de sig bra.
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn

Vi mina barns skola ska alla barn ha

regnkläder + stövlar i kapprummet samt ett extra ombyte kläder. Dessutom inneskor. Under förra året kom allting till användning utom de extra kalsongerna. Hellre för mycket extrakläder än för lite, för det är ju inget kul att gå i blöta strumpor en hel skoldag, eller behöva ha ketchupfläck mitt på tröjan...
Skrivet av    Monica

Vi har extrakläder

ett set ombyte inkl regnkläder & stövlar hängandes på skolan/fritids........ jag hade inte heller extrakläder då jag gick i skolan, konstigt nog...men jag kan tycka det e bra att man har det där...
Skrivet av    NillaN

Artiklar från Familjeliv