Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur misstänker man tvillingar?

Skrivet av anonym just nu
Jo, genom tex ul, det förstår jag med, men annars då?
Är gravid i ve 12 nu, och har mått halvbra fram tills fr två veckor sedan. Nu är jag SUPERTRÖTT. Orkar inget alls utan vill bara sova. Magen har inte märkts av alls, men har nu växt ordentligtpå bara en vecka. Alltså, riktigt riktigt mycket.
Det är min fjärde graviditet, och jag väntade tvillingar i min förra (där den ena tyvärr dog i ve 7, och sedan fick jag missfall).
Min syster har också fått tvillingar.
Vad säger ni experter?
Kan det vara så att jag har två inneboende, eller är det bara något annat?
Svar på tråden: Hur misstänker man tvillingar?

Är nog svårt att veta utan ul

Finns ju dom som mår superdåligt med ett barn, och dom som mår jättebra med tvillingar, och tvärtom. Magens storlek säger antagligen inte heller så mycket. i så fall livmoderns storlek. Har du någon koll på det, om den är stor? Fast min livmoder var lagom stor för tiden för 1 barn i vecka 12 på läkarbesöket, men ändå fanns det två busar där inne! Jag tror mer att det är sånt man kan känna inom sig om man lyssnar på sin kropp. Jag misstänkte att jag väntade två men jag fick höra både av läkare och barnmorska att det var en bebis. Sen vid ultraljudet så visade det sig att jag hade rätt ändå! =) Kan du inte be om ett ul om du vill veta? Lycka till med din graviditet och hoppas att du snart mår bättre!
Skrivet av    Indra

Jo, visst är det så

Förtsår att det kan skilja massor mellan två graviditeter., men på något sätt så känns det liksom som att det är två. Det gjorde det ju förra gången också, och då hade jag ju rätt. Livmodern är större än när jag har väntat bara en bebis, fast det kan ju också bero på annat. Har tid för ul på måndag, som jag har tjatat mig till *s*, så det visar sig väl vad som finns därinne snart. Tack för ditt svar.
Skrivet av    Anonym just nu

Trodde jag var längre

gången än jag var, eftersom jag hade en tydlig mage redan i v 11-12. Jag tänkte inte så mycket på att det kunde vara tvillingar...
Skrivet av    Myralo m nr 3 & 4 Bf 20/12

kanske två?

Jag är gravid för andra gången med tvillingar och detta är min tredje graviditet. ju fler barn man har fött och ju äldre man blir ju lättare är det att det blir tvillingar. eftersom tvåäggstvillingar är äftligt på kvinnans sida och din syster har tvillingar så kan det vara så att du väntar det igen. min andra grav med tvill så kände jag igen känslan, alla symtom är mycket värre och tröttheten är sanslös. min mage blev stor snabbt oxå. det låter faktiskt som det kan vara två där inne.kul!!!
Skrivet av    inkan

Artiklar från Familjeliv