Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dop m vännerna eller släkten?

Skrivet av Samuels mamma
Vi står inför planeringen av vår sons dop. Dilemmat är dock att våra vänner bor här där vi bor men hela min familj och släkt bor 70 mil bort. Alltså måste vi välja mellan att ha dopet här och då kommer våra vänner och ev några från min familj att kunna komma eller att ha dopet i min hemstad med hela min släkt. Min sambo kommer från en liten familj med bara sina föräldrar och de bor nära oss. Jag kommer från en stor släkt som umgås mycket. Skulle vi döpa här så skulle mina föräldrar och bror kunna komma, men jag vet att tex min mormor och farmor som är gamla inte skulle kunna göra den resan. Å andra sidan så reser kanske inte våra vänner här 70 mil för ett dop.
Jag tycker att dopet är en familjehögtid och att det är viktigare att mina släktingar och familj kan komma än vännerna. Sambon resonerar tvärtom. Hur tänker ni kring detta? Och ni som är i samma situation, hur har ni löst det?
Svar på tråden: Dop m vännerna eller släkten?

lösning?

jag tycker som du att dopet är en familjehögtid så jag hade haft dopet med släkten och haft ett namnkalas för barnet med vännerna här hemma efteråt. kompromiss som jag tcker skulle kunna funka bra. Lycka till
Skrivet av    Oscars mamma

Artiklar från Familjeliv