Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kan man spela...

Skrivet av Snorpan79 m.Tim-02, Max 11/5
"Av längtan till dig" med Cecilia Vennerström, på min sons dop???
Hur gör man när man vill använda sig av ngt som inte står i psalmboken????????
Svar på tråden: Kan man spela...

ooops, fel..

artist. Det är ju Åsa Jinder och Cajsa-Stina åkerström
Skrivet av    Jenny_Tim_Max_Knodd

Det kan man säkert

Du får helt enkelt fråga den präst som ska ha dopet vad h*n tycker är OK, det kan finnas dem som inte gillar annat än \"kyrklig\" musik... men de är tursamt nog ganska få. Vill du bara spela upp den kan du ju ta med CD-skiva och ev. spelare om det inte finns i kyrkan. Vill du att organisten ska spela nåt som inte står i psalmboken brukan h*n vara rätt bra på att leta fram noter om inte du har skaffat det själv. Ska alla sjunga med så får du väl skriva in texten i agendan (om du ska ha en sån) eller trycka upp den på separat pappaer.
Skrivet av    Siv m. D&S

Tja

Flata präster finns det nog, så det kan hända att du kan få med den. Personligen tycker jag att att det mycket väl KAN vara OK med icke kyrkliga sånger om de passar in. Men \"Av längat till dig\"? Den sången handlar helt uppenbart om kärklek till en människa och inte till Gud: Av inledningen skulle man kunna tro att den gjorde det \"en evighet levde jag som om du inte fanns I alla drömmar var du ändå nära så underbart nära\", men sen kommer det \"För att möta den vackraste människa jag någonsin mött\". Och jag tycker inte heller att man kan tolka det som en föräldrers kärlek till och längtan efter ett barn eftersom viss promiskuös sexualitet antyds: \"Varenda gång jag funnit någon så såg jag att drömmen inte var sann Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig För jag trodde att du fanns och väntade mig\". Dessutom, även om den hade handlat om kärlek föräldrar-barn vore det ändå inadekvat för ett dop eftersom dopet inte handlar om att din kärlek till barnet utan om Guds nåd och kärlek. Kan du inte tänka dig något mer passande?
Skrivet av    Organisten

Jo, det blir..

nog en annan låt. Förslag???????? Ted Gärdestad har flera fina sånger, men jag måste sätta mig en kväll och lyssna igenom texterna ordentligt!
Skrivet av    Jenny_Tim_Max_Knodd

Hmmm

Och varför tror \"organisten\" att sökandet av äkta kärlek till Gud och sitt eget barn inte kan föregås av viss promiskuösitet. Är det inte där många av våra nutidsmsk befinner sig nu att kärleken söks just på detta vis. Jag tycker att den sången ÄR användbar både till dop och bröllop och att den är hemskt ärlig i sitt språk.
Skrivet av    annan organist

Artiklar från Familjeliv