Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Få bort ersättningen o helamma

Skrivet av Emma me Elma o Elias
Nu har Elias blitt 7 veckor. Amningen går väl hyfsad måste jag säga. Har
upp o ner gångar men det är väl ganska normalt...
SÅ sakterliga får jag bort amningsnappen. Idag tog han bröstet kanonfint två
ggr på raken. Men sen hände något, o inet vet jag vad *suckar* Men det blev
iaf helt fel.
Det ena kan han bara ta om jag går ;) O det andra blir bäst om jag ligger
ner....får liksom inte alls till det sittandes...
Men det löser väl sig vad det lider....det var ju likadant att lära sig att
ens amma med nappen ifrån början;)

Jag har en fråga till erkloka mammor.
Elias får som det är nu extra varje dag. Varför det behövs är för mig ett
mysterium, men det verkar som så iaf. Han tuttschema är allt annat än
regelbundet. Han vaknar med att tutta som en psykopat....vill ha mer o mer o
det räcker inte riktigtill, han blir tokig o drar o sliter som en besatt.
Sen somnar han till o sover så att de blir överfulla istället o så läcker
det o spänner som fan....så då blir det ju överproduktion, sen ska han ha
igen o då tuttar han som en tok igen o drar o sliter efter ett tag....oså
somnar han o det börjar om.....den enda gången han blir uppenbart mätt o
nöjd o somnar gott är på nätterna....då räcker det med ett en amning från
vart bröst.....

Vad kan jag göra?? Vad händer om jag helt sonika tar bort det tillägg han
får nu (mellan 1dl o 1 1/2 per dag), svälter han då??
Alltså, min mjölk borde ju räcka om det svämmar över varje dag??

Det är ju känsligt det här för han segar i vikt med (inte nu så mkt men i
början)

Vad tycker ni man kna göra åt det??

Kram Emma
----
Svar på tråden: Få bort ersättningen o helamma

När det är så lite ersättning

så svälter han inte om du tar bort det. Frågan är varför du ger ersättningen, om orsaken är att få en kort lugn stund under dagen för att kunna vara med storasyster eller omd et är för att han går upp dåligt i vikt. Hade det varit 100-150ml efter varje amning hade det varit en annan femma, men för mig låter det mer som om ersättningen ges så att du kan slappna av lite mer (Rätta mig om jag har fel!) och då är det bara du själv som kan svara på hur du ska göra. Kommer stressen och pressen tillbaka om du inte ger ersättning? *kram*
Skrivet av    Sterna m -02 + Rebecca 0504

Hmmm funderar

Jooo Det är nog en kombination av de båda....fast vissa ggr har det bara varit för att jag blir lite orolig att det inet ska räcka. Framförallt för att vi använder amningsnapp o all vårdpersonal har tjatat om hr mkt hårdare han får jobba för sin mat (fast han sväljer inte oftare utan den....) SÅ där bottnar det i den bekanta osäkerheten..... Jag vill ha bort ersättningen.....för han blir så orolig i magen....ger iof spillet med så det är inte mkt ersättning i sig....Men du vet ju hur Elma var i magen.....vill inte ha en repris alls. O så är det smidigare att kunna ge sig ut om man slipper tänka på att det är tid för det lilla extra liksom. Det mesta han tagit extra är 90ml vid ett tillfälle...så då var han nog hungerig iaf....fast ajg hade nog kunnat amma på;) Lite stress o press blir det utan.....funtar påa tt först bara ge det jag ger på kvällen, för att sen ta bort det med så att det blir stegvis... Hmmm, tack för svar o kram tillbaka:)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Jag...

...instämmer med Sterna, så pass lite ersättning gör egentligen varken från eller till så det är klart att du kan ta bort den om du vill! Att trappa ner på ersättningen stegvis, som du skiver, tycker jag låter som en jättebra idé! Då hinner ju både du och Elias vänja er :-) Ett litet tips: Om han verkar arg och missnöjd efter att ha fått amma på båda brösten så kan du prova att inte ge ersättning. Utan försök lugna honom lite genom att t ex ta upp honom i famnen och gå omkring med honom lite. Efter en liten stund, kanske 10 minuter, så erbjud båda brösten igen. Då har det redan hunnit rinna till en ny slurk mjölk, fortsätt så tills han verkar nöjd. Kom ihåg att ju kortare tid som går mellan amningarna, desto fortare fylls det på med ny mjölk. Har du fått hjälp att kolla så att han tar ett riktigt stort tag? Även när man använder amningsnapp så är det ju viktigt att taget är stort, för att bröstet ska stimuleras effektivt. Men du ska inte känna dig stressad för att du har amningsnapp, visst kan den ha sina nackdelar men det fi8nns ju många mammor som har ammat utan problem i flera månader med amningsnapp :-)
Skrivet av    Kattis

Jo*långt*

han har ett stort tag.....klart att det blir fel ibland men då så börjar vi om;) Kör vissa amningar per dag utan napp men då är det svårt att få honom att ta stoort....jag får inte ont, känner knappt men ändå är bröstvårtan något platt när den kommer ut... Om jag följer ELias så vill han suga minst 40 min på varje bröst, ska jag följa det?? Eller kasnke mer amma 20 min o byta osv osv tills han är nöjd?? De sista trettio av dem är mer gosesnutt o de sista 20 o riktigt gosesnutt, då får han bara i sig när utdrvningsreflexen kickar igång. Jag har tänkt att det är bra det med, MEN det vore ju bra om det blir liiite effektivare ändå;) Har ju Elma med. Jag gillar inte amningsnappen för han suger liksom ut vårtan därfram igonom hålen, så jag har fyra fina pluppar på toppen varje gång;) De kan göra ont i bland...sen har vi fått svamp, o det beror nog mkt pga den tror jag....du vet, nattamning o så somnar jag o så sitter skiten på tills nästa amning;) jag har varit på BB suppoerten två ggr o fått hjälp me dtaget...fast det är nog mest han som behöver träning för han myggbettar väldigt mkt. det har blitt bättre ju äldre han blitt, så jag hoppas på att det växer till sig:)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Artiklar från Familjeliv