Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Anpassning av bostad?

Skrivet av Ann m Fanny -99 och Frida -02
Jag funderar lite på några saker som skulle underlättat för oss här i bostaden och undrar vad som krävs för att man ska få anpassning av bostaden? Frida går ju visserligen nu men inte så bra, så tex skulle jag vilja ha räcke i hennes höjd i trappan upp till ytterdörren tex. Nån som fått gjort såna saker?

Ann
Svar på tråden: Anpassning av bostad?

Vi har

Jag svarade på ditt inlägg men det försvann vet ej vart. Vi har iaf fått anpassning både inne i huset samt en hel väg så att vi kunde komma ända till dörren med bilen. Det är arbetsterapeuten som ordnat med intyg och kontakt med kommunen som har utfört och betalat kalaset.
Skrivet av    knuttan71

Jag har

jag har *en ledstång i \"rätt\" höjd för Christian *staket runt trappan där ute med grind så jag kan ha ytterdörren öppen på sommaren utan att ungen smiter bums. *Staket runt hela tomten. (125 cm högt, snart för lågt, tyvärr!!. lärk så det är underhållsfritt) *Brytare för häll samt diskmaskin. (ugnen sitter högt, behövs ingen brytare där) *Shunt på varmvattnet som var 80-90° direkt från pannan innan. *Grind i hallen så han inte kunde gå mer än till mitt rum på natten (han är en nattvandrare) Grind uppe/nere för trappan inne snickrade jag själv. Har du talat med arbetsterapeuten på HAB? Hon/han är den som ska hjälpa er med detta. Vår arb terapeut kom hit, jag sa vad jag behövde och frågade vad hon tyckte, hon gav lite extraråd, sedan skrev hon till kommunen som beviljade detta. Från kommunen kom det så en gubbe o kollade, han skickade hit en annan efter 2 h, från det företaget som skulle fixa allt. Det gick SNABBT! Fick exakt som jag ville ha. *glad*
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn =)

Tack för svaren.

Vi har ännu inte haft någon arbetsterapeut inkopplad med det känns väl som att det är dags nu. :-) Kram! Ann
Skrivet av    Ann m Fanny-99 & Frida-02

Hos vissa.....

I vissa kommuner får man ingen som helst anpassning, utan dom tolkar lagen helt och hållet som dom vill, sen spelar det ingen roll vad man lägger fram eller inte, även vid överklagan så får kommunen som dom vill, så stå på dig och lycka till.
Skrivet av    hilbert

Artiklar från Familjeliv