Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

snäll mot djur?

Skrivet av tinao m ami0103
Amanda har fått en katt som hon är väldigt förtjust i. Katten gillar henne också, och de söker sig till varandra hela tiden. Jag kan inte förstå att katten inte har högre självbevarelsedrift, för Amanda är ganska hårdhänt mot katten. Hon ska bära den hela tiden, drar i ben och svans, lägger filtar över den osv.

Jag förklarar 100ggr om dagen att när katten piper måste hon släppa, men icke att hon bryr sig. Jag säger att katten är liten, blir ledsen, får ont. Men det går inte in. Jag vågar inte lämna dem ensamma någon längre stund, då vet man inte vad som kan hända. Katten har rivit och bitit henne några gånger, men det glömmer hon snart. Katten använder nästan aldrig klorna mot Amanda, så hon har liksom ingen respekt för att den är ett levande djur,utan tror att det är en leksak. Vad ska man göra?
Svar på tråden: snäll mot djur?

Hjälpa katten

att få eget utrymme.Se till att den får vara ifred ibland, även om det innebär att stänga in den i ett annat rum. Den är vad jag förstår liten och kan inte hoppa upp nåstans själv. (för det gör den sen när den blir större) Kattungar är som barn och håller på att lära sig vad man behöver ha självbevarelsedrift för. =) Tror inte aitt barn har svårare att förstå \"levande-varelse-grejen\" än ett annat barn. De HAR svårt att förstå. Det löser sig så småningom. När katten blir större kommer den att både riva hårdare och hoppa upp för att komma undan. Tills dess får du hjälpa den.
Skrivet av    Helen

Nej

Linneas storasyster Amanda fick en en liten kattunge för 2 år sedan och vi har fortfarande problem med att Linnea är allför hårdhänt med den stackars katten. Han har aldrig bitit eller rivit henne trots den omilda behandlingen, han försöker ialla fall komma undan henne ibland men lyckas inte alltid.
Skrivet av    ulla m Linnea 8 år

Artiklar från Familjeliv