Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tillbaka igen :-)

Skrivet av Jenny m Tyra & Melvin -03
Hej på er!
Nu är jag tillbaka igen efter att ha varit utan uppkoppling i flera månader. Vi har flyttat in i vårt hus och har nu äntligen lyckats med att koppla upp oss (med trögt modem men ändå).

Sommaren har varit underbar. Tyra, Melvin och jag har varit hemma hela sommaren. Det har mest blivit att pyssla i huset och leka med nya barnen på gatan. När maken hade semester blev det mycket utflykter och bad. Vi var en sväng till Göteborg och Liseberg och vi fick även tid till en tur till Kolmården. Den här veckan har Tyra och Melvin börjat dagis igen och nästa vecka börjar jag plugga på universitetet.

Mina små barn har blivit så stora! De leker mer och mer tillsammans och pratar och diskuterar med varandra. Båda två har slutat med blöja på dagtid. Det gick på en vecka utan att vi egentligen behövde göra något. De ville gå på toaletten själva och då var det bara att haka på. Melvin går själv och sätter på sig en blöja när han ska bajsa men Tyra sitter på toa. På natten har de blöja och Melvin kissar oftast i den. Tyra har blöja men hon kissar aldrig i den, så man kan säga att hon är torr även på natten.

Vi har gått igenom en megatrotsperiod med båda två men den har börjat lägga sig *peppar peppar*. Jag tycker att de bråkar klart mindre med varandra också men det där går ju upp och ner hela tiden.

Nu ska jag faktiskt passa på att sätta mig och repetera lite kemi innan det är dags att hämta barnen. Jag hoppas att ni andra också har haft en bra sommar!

Kram på er!
Svar på tråden: Tillbaka igen :-)

Hej

Vad duktiga de är som är torra, mina är absolut inte intresserade av det! Låter som ni haft en jättemysig sommar! Kram ps. Har messat
Skrivet av    Plingeling

Hej!

Hoppas du hade skönt på spat ;). Jag ringde häromkvällen men fick höra att du minsann var bortrest...lät ju hur skönt som helst! Moa o Måns har också börjat dagis igen och för Moa är det inga problem men Molle har fruktansvärd separationsångest, men det blir väl bättre. De har också lyckats sluta med blöja, fast ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte velat att det skulle gå lika snabbt som dem. En och annan olycka har väl hänt kan man väl lugnt säga. Måns tycker att det är rätt ok att springa ut på gatan och göra sina behov och det tycker inte vi ;) Själv har jag varit ledig i 2 månader nu och börjar jobba igen på måndag... Vi får höras någon kväll!
Skrivet av    M m Moa o Måns

Jag har allt...

försökt ringa dig ett par gånger under sommaren också men ni behagade inte vara hemma :-). Det var väldigt härligt på spat kan jag lova. Tyvärr blev jag sjuk när vi var där (är väl inte det bara för typiskt!!?) men det var jättebra ändå. Melle har också lite separationsångest eller vad man ska kalla det. Han har brutit ihop några gånger mitt på dagarna när han har varit på dagis och längtar efter mamma. Tydligen går det över ganska fort men det känns ändå lite jobbigt. När jag kommer och hämtar vill han oftast gå där ifrån direkt, förut ville han alltid stanna och leka en stund. Två av tre fröknar har under sommaren slutat på Tyra och Melvins avdelning, så det kanske inte är konstigt att de inte känner sig 100% trygga än? *ha ha* Melle tycker också att det är helt ok att kissa precis där han är när han känner att han måste lätta på trycket. Det är inte speciellt kul när man tittar bort en sekunde och vänder sig om och ser hur han kissar i grannens stora blomkrukor eller något liknande. Tyra är jättesur för att hon inte får stå och kissa själv som Melvin när vi är ute. Hon gillar över huvud taget inte att få hjälp med något. Hon går själv på toaletten inne utan att säga något och det är inte speciellt roligt alla gånger. Melle vill gärna bajsa i blöjan hemma och vi låter honom göra det så klart, han går och tar på den själv. Ibland gör Tyra också så för att Melvin gör det men hon säger inte till när hon är klar utan tar helt enkelt av sig blöjan där hon står just då = Inte någon glad mamma! Vi får höras på telefon någon kväll snart!! Kram
Skrivet av    Jenny m T&M

Artiklar från Familjeliv