Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behandlingshem

Skrivet av millis40
Hej! Jag är ny här (var inne ett kort tag för ca 2 år sedan)och har lite funderingar som ni kanske kan hjälpa mig med. Jag vet ju att här finns en uppsjö av erfarna människor! Jag har en son som snart fyller 17 år. Han har AD/HD, förmodligen med autistiska drag (det är ej diagnostiserat, men vi är många som tror det). Han bor sedan 2 år på ett HVB-hem där de i och för sig är bra (och det har skett många bra framsteg med sonen), men de är emot diagnoser och arbetar då inte på det sätt som min son behöver. Han har rymt ett flertal gånger och vill absolut inte tillbaka (han är nu på ett akut-beh.hem som är låst). Socialtjänsten har nu sagt upp platsen på "gamla" hemmet och letar nytt. Socialnämnden vill att han ska vara i familjehem, vilket jag emotsätter mig (då kunde han lika gärna vara hemma, eftersom han har en fungerande familj här). Vi är flera som är överens om att han behöver ha kompetent personal som har möjlighet att hålla honom kvar när (inte OM) han sticker. Min fråga till er är om ni känner till något HVB-hem som har kunskap om detta funktionshinder och som är bra (eller har bra rykte) och som ligger i nedre halvan av Sverige (vi bor i Göteborg och vill ju kunna hälsa på honom). Ha en bra dag!
Svar på tråden: Behandlingshem

Hej Millis 39

Vet inte om detta är bra eller vad ni söker men här är en adress till ett behandlingshem som du kan kolla upp om du vill: http://www.sposit.se/hvb/lovberga.htm Har vi tur så känner tanten till detta ställe och kan avråda eller tillstyrka. Kram! och lycka till!
Skrivet av    Lejonmamma

Lovberga

Ska kolla upp det. Tack för tipset! Kram
Skrivet av    millis40

Lite tips...

...jag är socialsekreterare, och arbetar bl a med placeringar av barn- och ungdomar. När vi letar efter behandlingshem brukar vi söka på följande sida: http://www.sjukvardsinformation.com/www1/search_cat.asp?cat=bu Hoppas du kan hitta något där!
Skrivet av    viven

Sjukvårdsinfo

Hej!Jag tackar för ditt tips och har vidarebefordrat det till den socialsekreterare som är handläggare för min son. Det är väl konstigt att det inte finns ett enhetligt system för hela Sverige, där alla behandlingshem är sökbara. Jag har förstått på vår soc.sekr. att hon inte vet så där väldigt mycket om vad det finns för behandllingshem. Det verkar mest vara \"mun till mun-metoden\" som råder. Det kanske vore något att fundera över...att skapa ett sökbart system som är gemensamt för alla behöriga... Ha en bra dag!
Skrivet av    millis40

Artiklar från Familjeliv