Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

pluggatill fritidspedagog? (går det)

Skrivet av tina m filip 020821
vill jobba med äldre barn, gärna fritids. har hört att det inte gårattplugga till fritidspedagog utan måste gå genom lärarprogrammet. stämer det?
Svar på tråden: pluggatill fritidspedagog? (går det)

Kolla här

De har tydligen gjort om utbildningen. Här står det hur du kan läsa om du vill bli fritidspedagog. http://www.lhs.se/utbildning/lararprogrammet/profiler/140p.htm. Detta är på lärarhögskolan i Stockholm. Kanske har andra högskolor andra system.
Skrivet av    maisy

Högskolan Dalarna ska ha en utbildning

fritidspegagoger är nu en av alla de grenar som finns i lärarutbildningen så det är väl där du måste börja spåna antar jag.
Skrivet av    Aurian

man kan plugga till fritidsledare

det är en utbildning som man inte gå på lärarprogramet. Som fitidspedagog har man åldrarna 6-12 och fritidsledare är det för äldre barn oftast jobbar man på kvällsaktiviteter och på \"frtids\" för 4-6 där det finns (i många komuner är det bort taget) lycka till
Skrivet av    pedagog

OT kanske

Kommunerna kan inte välja bort fritids för barn som är mellan 10 och 12 år gör det det bryter de mot lagen. \"Varje kommun svarar för att barn som är bosatta i Sverige och som stadigvarande vistas i kommunen erbjuds /.../ skolbarnsomsorg. /.../ Skolbarnsomsorgen avser barn till och med tolv års ålder som går i skolan.\"
Skrivet av    maisy

intressant

eftersom vår komun inte har det. Det måste kollas tack tänk att man lär sig något nytt varje dag
Skrivet av    pedagog

Artiklar från Familjeliv