Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Urban Jungle vs. Babyproffsens Easy Drive

Skrivet av Lindis
Hej!

Jag har inte presenterat mej här inne tidigare, men jag heter Linda och väntar tvillingar till i januari. Jag har varit här inne och smygläst ett par gånger men ännu inte "tagit mod till mej" och skrivit något själv. Men nu har jag en liten undran.

Min man och jag har börjat kolla runt lite på barnvagnar, och då vi vill ha en av de smalare modellerna - max 75 cm bredd - har vi upptäckt att urvalet är något begränsat. Som det verkar står det mellan Urban Jungles syskonvagn och babyproffsens tvillingvagn Easy Drive. Jag är mest sugen på Urban Jungle, trots att priset blir nästan det dubbla (ca 12.000 inkl. babykorgar). Easy Drive-varianten kändes så klumpig på något sätt med massor av tyg som hänger löst, svårt att komma åt dragkedjorna som reglerar ryggstöden och att komma åt avlastningskorgen längst ner. Men är nackdelarna verkligen så stora med den sämre vagnen så att priset för den dyrare väger upp?? Det är så svårt att veta. Man vill nästan låna hem en vagn på försök en vecka och testa innan man köper ... Men det går ju inte!

Tänkte därför fråga er, alla ni erfarna tvillingföräldrar. Har någon av er erfarenhet av dessa vagnar? Vad är bra resp. dåligt med vagnarna? Hur ska vi tänka när vi väljer vagn?

Hoppas på svar!
Kram Lindis
Svar på tråden: Urban Jungle vs. Babyproffsens Easy Drive

Hej!

välkommen hit och grattis till bebisarna i magen! Jag har ingen av dom vagnarna så jag kan inte svara på frågan. Men om du får lite svar här, testa i barnvagnssnack (under Råd och recept), där kan dom allt om vagnar!
Skrivet av    Indra

Hej du!

Vad roligt att du väntar tvillingar, grattis! Vi har en UJ som vi de 4 första månaderna hade en dubbelinsats till. Jag kan bara säga att det har varit värt varenda krona! Man kommer in överallt och kan vända på en femöring :) Jag har ingen egen erfarenhet av Babyproffsens vagn, men när vi möter en sån på stan, måste jag säga att den i alla fall _ser_ klumpigare ut än UJ. Sen har jag hört att dragkedjorna kan kärva en del osv. Det enda negativa jag kan komma på är att barnen är vända från dig i vagnen, men så tror jag att det är på BP´s vagn också. Köp en begagnad så blir det inte lika dyrt. Kram och lycka till!
Skrivet av    Silverkarin

En skillnad

är ju att om du har ligginsats till UJ så kan du ha bebisarna vända mot dig. Det går inte med Babyproffsens vagn. Där är det bara framåtvänt som gäller. Annars är jag nöjd med Babyproffsens vagn. Kolla tex på blocket.se - där finns en hel del beg. UJ till rel. bra priser. kram
Skrivet av    Nette m Alice-02+Ville&Tuva-04

Passar på...

.. med en följdfråga - hur funkar UJ-en i \"terräng\"? Jag bor med grusvägar och mycket stigar, men är också inne i Sthlm en hel del och vill att vagnen ska funka på bussen osv.
Skrivet av    AnnaPanna bf 14/2x2

Har babyproffsens vagn

och är toppennöjd! Inte minst priset är tiptop. Man kommer in på de flesta ställen (inte vissa överbelamrade, pytte affärer, men i de falen gäller det nästan även vanliga vagnar & inte minst ev rullstolsbundna) Den är stabil på alla underlag (Ok emmaljungan var väl ännu något stabilare, men å andra sidan gick den knappt att svänga i jämförele ;-) och _jättesmidig_ och lättkörd. Dragkedjorna är OK. Trots allt håller man inte på och skickar ryggarna upp & ned hela tiden (speciellt inte när de är små :-) Korgarna under vagnen är ofta svåra att nå i nedfällt läge på de flesta vagnar (har haft en emmaljunga & har även en paraplyvagn - tvilling) men visst kanske är det ännu lite svårare på BPs vagn än på UJ? Plats i bil kan vara viktigt & där blir i alla fal BPs vagn relativt liten och smidig (kanske inte relativt paraplyvagnen, men def relativt emmaljungan) inte minst om man tar av hjulen (vilket är ett lätt handgrepp). Antar dock att UJ har motsvarande hopfällning. Tja vad skall du välja, det är nog helt tycke och smak som styr. Jag tycker att man får otroligt mycket vagn för pengarna med BPs vagn (till skilnad från en ny UJ :-) och hade inte bya BP vagnen kommit hade jag valt att klara mig medde jag hade. Men å andra sidan har de väl ännu inte någon insats så att de kan vara bakåtvända ens den första tiden vilket är en nackdel. I nån mån skulle jag kunna rekommendera att göra som vi gjorde: Köp en begagnad emmaljunga el dylikt där de kan ligga bakåtvända (och nära varandra) i början, köp sedan en BP-vagn när de börjar bli lite för tunga & passar att sitta framåt (i mitt fall vände vi dem i april förra året, då de var 7 mån ung, även om vi inte köpte BP-vagnen förrän i vintras) Sälj sedan den första vagnen :-) ...men det kanske inte fungerar? ;-) Då skulle jag leta en begagnad UJ (inte alltid så lätt har jag förstått av andra) Tänk vad mycket annat man kan köpa till barnen för de pengarna... även om man inte har ont om pengar... :-) Men det är def ERT val & ER känsla som skall gälla. Det finns folk ju som lägger mycket pengar på (i mina ögon) mycket konstigare saker än en tvillingbarnvagn som de kan använda i flera år :-) Alla dagens vanligaste tvillingvagnar fungerar f.ö. i kollektivtrafik etc i Stockholm (även om det är på håret i vissa gamla bussar :-)
Skrivet av    stina m k&m 030817

Funkar jättebra i terräng..

Jag har inte gått över stock och sten med den, men på grusvägar och mindre skogsvägar funkar den utmärkt!
Skrivet av    Karin med Maja och Björn ett år

Tack för alla svar!

Ja, det är inte lätt det här. Men tack ändå för alla era synpunkter och råd. Tack även för tips om andra vagnar som kan vara alternativ. Vill bara meddela att BP:s vagn numer faktiskt har möjlighet att ha liggkorgarna vända mot föräldern, kanske det är nytt. Så det är faktiskt fördel BP där. Och Stina med K&M, du skriver att alla vagnar funkar i Sstockholms lokaltrafik, men Roslagsbanan (som jag är beroende av) har sagt att bredaste dörren är 75 cm .... Man ligger lite efter i Täby vad gäller barn och handikappanpassning, tyvärr... Nåväl, vår jakt på \"den perfekta vagnen\" går vidare... Återigen tack,
Skrivet av    Lindis

Utmärkt!

UJ har mountainbike hjul och är gjord för att köras i terräng. Funkar utmärkt på vintern också i snö och mådd!
Skrivet av    Pernilla m Arvid, Ingrid o Ella

det var det värsta!

jag har bara för mig att jag åkt med emmaljungan på roslagsbanan, men det måste ju faktiskt vara fel om nu SL säger att den max är 75 cm (!)
Skrivet av    stina m k&m 030817

Artiklar från Familjeliv