Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

orolig

Skrivet av Saga och Micke BF feb-06
Jag väntar tvillingar. Är i v 15.
Har varit med om 2 tidiagre missfall, varav ett sent i graviditeten och jag förlöstes.
Att vi nu väntar tvillingar är en chock och glädje. Men min oro är stor.
Missfallen har varit i v 10 resp v 35. Det senaste för mindre än ett år sedan...Inga medicinska "fel" finns som förklaring. Vi har ännu inte pratat så mkt med BM. Nästa gång kommer jag att överösa henne med frågor! Den största frågan är dock; vad finns det för risker att vänta tvillingar???? Hur vanligt är det att de blir förtidigt födda?

Svar på tråden: orolig

lite länkar att läsa på

http://www.tvillingklubben.se/twins/qa.asp http://www.9manader.nu/fakta/forloss/tvilling
Skrivet av    Lapplandstjejjen m Anton & twins bf 13/12

Hej!

Grattis till bebisarna i magen! Förstår att er oro är stor! Se till att ni får gå på täta kontroller om det känns tryggare för er. Som tvillinggravid får man gå på flera ultraljud där de mäter barnens tillväxt. Medellängden för en tvillinggraviditet är ca 37 veckor, jämfört med 40 veckor för enlingar. Men det kan också hända att du går tiden ut! Lycka till med er graviditet!
Skrivet av    Indra

Be också om att

få gå på täta kontroller på spec.mödravård, där de med UL kan kolla med jämna mellanrum. Här där jag bor så går man regelbundet hos BM, tätare kontroller än med enlingsgrav. och så gör man också ganska täta kontroller på spec.mödravården. Ännu tätare om man har \"problem\" sedan förut. Stort grattis också till tvillinggrav!
Skrivet av    Nette m Alice-02+Ville&Tuva-04

Artiklar från Familjeliv