Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny DS-mamma

Skrivet av Annica
Har blivit mamma igen för en månad sedan, och den här gången blev det till en prinsessa (har en prins på 1,5 år) och hon har DS och hjärtfel. Det har varit en tung första tid, men jag börjar att återhämta mig. Det känns bra att läsa om andra som lever med barn som har DS. Har någon ett bra tips på någon hemsida som är värd att besöka?
Svar på tråden: Ny DS-mamma

Hej och grattis till dottern!!

Välkommen hit till denna sida, här finns vi med barn i varierande ålder. :-) Själv har jag en liten grabb på 5½ år som börjar skolan i MORGON bitti!!! Tiden går FORT när man har roligt, sägs det och det stämmer då verkligen. ;-) Hoppas du kommer trivas här!! Min son har en hemsida, maila mig (se min info) så kan du få adressen dit. =)
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn =)

Förresten

hemsidesadressen ligger nu i min info så kan den som vill beundra Chrisse. =)
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn =)

Tack!

Jag kommer nog att trivas...måste sätta mig in lite i hur det fungerar här...min första kväll. Allt är så nytt för mig när det gäller min sessa.
Skrivet av    Annica

Grattis till prinsessan!

Hej! Skönt att du har börjat återhämta dig, första tiden kan verkligen kännas tung - det var den tyngsta tiden för oss också. Det enda som kvarstår från det är oro när sonen blir sjuk, annars känns allt jättebra - tvärtemot vad jag trodde från början. Vår kille är två år och heter Emil. Grattis till er lilla prinsessa! Hur är det med hennes hjärta, har hon opererats? Eller väntar ni? Vi hade lite tur gällande just hjärtat men vår Emil är opererad för tarmproblem många gånger. Många hälsningar Lotta och Emil
Skrivet av    Lotta

Grattis

Vad roligt att du redan hittat hit. Jag heter Lena och har tvillingar som nu har blivit hela 2½ år (tiden bara springer iväg) och dom heter Linnéa och Agnes och det är Linnéa som har DS (så jag har två prinsessor:)). I min info finns det adress till tjejers hemsida. Hejdå från Lena (är på jobbet så man måste skriva fort)
Skrivet av    LiAg

Grattis

och välkommen hit! Den här sidan har varit ett stort stöd för mig, så fråga på om du har funderingar, man brukar få många och bra svar! Vi har en en liten tjej med DS som heter Elina. Hon är 14 månader (eller 10 om man räknar korrigerad ålder...). Elina har en storebror som heter Simon och är 11 år. Lycka till!
Skrivet av    Marie o Elina

Alla här

alla har vi varit nybörjare på detta, så vi vet hur det känns. =)
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn =)

Grattis till tjejen!

Kan bara hålla med om att den först tiden är ganska omtumlande. För mig var det många tårar men med tiden blir det mer och mer skratt. Idag förgyller Evlina våra dagar med mycket bus och skratt. Hon är idag 1,5 år gammal (född februari -04) och vårt andra barn. Evelina har också hjärtfel och ska i höst opereras (hål mellan förmaken). Med hjälp av medicinering mår hon ändå hyfsat bra! När du får tid, lust och ork får du gärna berätta mer om din prinsessa. Grattis igen!
Skrivet av    Evelinas mamma

Hej Annica!

Grattis till dottern! Idag började min tjej förskoleklass men jag minns det som igår när hon föddes och världen vändes upp och ner för ett tag. Det var många känslor och jag var enormt ledsen och rädd för hur framtiden skulle bli. Jag grät för att jag inte skulle vara den där stolta mamman som stod upp i skolan och klappade händer och sa att se där är Emma MIN dotter! Idag har Emma börjat skolan och jag tror jag var den stoltaste mamman av alla där!!!!!! Man vänjer sig vid förändringar och man utvecklas med sitt barn. När Emma var nyfödd och jag träffade 5 åringar med Downs så tänkte jag ofta att de var enormt duktiga MEN jag grät inombords för jag ville INTE att min dotter skulle bli så, kunde hon inte vara helt vanlig bara? Idag är Emma 5 år (snart 6) och jag känner inte alls så som jag trodde jag skulle känna för jag har utvecklats i takt med mitt barn och hon känns i varje fall VANLIG för MIG! En viktig sak har jag lärt mig (säkert har jag lärt mig många saker av Emma men jag kommer på EN just nu *S*) och det är att problem kan man INTE lösa innan dem finns och det är onödigt att lägga energi på något som kanske ALDRIG kommer att inträffa! Njut av din dotter och lös problemen vartefter de kommer OM de kommer! Om du vill se lite bilder på Emma så hittar du henne här! http://www.familjeliv.se/krypin/mammapuh/galleri.php Kram Nikki
Skrivet av    Nikki

Tack

Ja det är tungt emellanåt, men det blir allt längre mellan gångerna. Min lilla sessa har inte opererats än... det blir KANSKE i november om det inte blir tidigare...beror på hur en \"muskel-knut\" i lung-klaffen utvecklas. Hon får gå på lite tätare kontroller. Hälsningar Annica
Skrivet av    Annica

TACK!

Det känns skönt att höra. Jag försöker att ta en dag i taget... men det är så lätt att säga och svårt att göra... hinner tänka och fundera på hur det blir om tio år tjugo år etc. Och OJ vad jag har gråtit... för det var ju inte så här man ville ha det. Det stärker mig otroligt mycket genom att höra om andras upplevelser med deras barn. Nu hoppas jag bara att hjärtoperationen skall gå bra.
Skrivet av    Annica

Tack!

Vilma har inte fullt utvecklad mellanväg smat klaffar... och igår fick vi höra att det har bildats en (muskelknut) på lungklaffen...på gott och ont... Så när det blir dags att operera vet vi inte, men inom 4-6 mån... eller tidigare beroende på hur knuten kommer att utvecklas. Dags att pausa lite... Vilma ropar på mig! Hälsningar Annica
Skrivet av    Annica

Grattis till lilla tjejen

Min dotter heter Amanda och är fyra år. Hon går på dagis och leker sig igenom livet. Hon är inte hjärtopererad, men hon har underfunktion i sköldkörteln och äter medicin mot det. Fram till ett år hade hon en omognad i levern som hon fick äta medicin för, men det växte bort vid ett år ungefär. Alltid är det nånting, men idag är hon pigg och glad, och utvecklas bra efter sina förutsättningar.
Skrivet av    tinao m ami0103

Precis så har det ju varit!

Chrisse har lekt sig fram hittills, han kommer garanterat fortsätta med det så länge han bara får. :) Inga hämningar där inte, ALLA borde få ha det så!
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn. ;-)

Grattis till tösen!

Och välkommen hit! Jag heter Evalotta, har fyra barn och minstinen Anna (18 mån) har DS. Vi bor strax utanför Stockholm. Ja, vi har nog alla fällt en hel del tårar i början och dina tankar på framtiden känner jag igen. Jag försökte lösa hennes tonårsproblem när hon bara var några dagar. Men så går tiden och man upptäcker att det är mycket \"vanligare\" än man trodde. Eller rättare sagt, som nån sagt tidigare, man växer ju med sitt barn. Så även om det är lite tunga dagar ibland fortfarande, så är ändå mitt bästa råd att försöka leva i nuet och njuta av livet. Din lilla prinsessa kommer att ge dig så mycket tillbaka, vänta bara. Vår lilla tjej hjärtopererades när hon var 6mån (VSD - hål mellan kamrarna) och allt gick jättebra. Jag är mycket imponerad av läkare och personal på hjärtkliniken i Gbg - de var helt suveräna. Nu är Anna en glad och intensiv liten tjej som är nyfiken och vill upptäcka allt. Hon har just lärt sig gå och tränar för fullt och gissa om hon når långt - har dessutom lärt sig stå på tå - så man får hänga med i svängarna! Än en gång, GRATTIS, och välkommen in i gänget! Evalotta och Anna
Skrivet av    Mammy4

Hej och grattis.

Välkommen hit till oss och grattis till din lilla tjej.Jag heter Maria och har en liten ds-kille på 2,5 år samt syskonen Hugo 5 och Selma 5 mån.Det är rn ny värld som du går till mötes men den är till största delen bara positiv och fylld med glädje.Visst finns det mörka moln men det finns det i varje barnfamilj med eller utan funktionshinder. Jag är inte här inne så ofta då min tid för tillfället inte riktigt finns för att sitta vid datorn men emellanåt så kikar jag in och vinkar hej till er. Ha det gott.
Skrivet av    Maria m Viktor

Grattis och välkommen

säger jag också, Jag heter Ulla och har 3 döttrar, det är Linnea 8 år som har ds. Hon är hjärtopererad vid 3 mån och sedan oprerades hon i tolvfingertarmen när hon var 8 mån. Nu går hon i 2:a klass på en Montessoriskola och trivs jättebra.
Skrivet av    ulla m Linnea 8 år

Välkommen hit och lycka till

med din prinsessa! Bästa hälsningar från Helle, Linda (Ds 5år) och Elina (8år).
Skrivet av    Helle m. Linda

välkommen hit..

och grattis till lilla smulan! En av varje, va\' spännande! För mindre än ett halvår sedan hittade jag hit. Jag fick en tös i mars, lilla My, som jag fick veta inte var som alla andra. Att hon hade downs. Beskedet slog ner som en bomb. Men nu, när dammet har lagt sig så inser jag att den värld som jag och min familj fått privilegiet att ta del av är helt fantastisk. Jag inser också att inget barn är det andra likt, downs eller inte... Kram Kaisa o My
Skrivet av    Norrfia

Hej och Grattis

Jag är mamma till 4 barn, 15 , 13, 12 och 1½ år. Det är minstingen som har ds. Han har varit frisk stort sett hela tiden, och utvecklas om än i sin egen takt. Hur går det för storebror? Det är en stor omställning att plötsligt inte vara minst längre.
Skrivet av    A:s mamma

Hej och grattis!

Vi har en liten Engla på 1,5 år som också hade hjärtfel och opererades vid sex månaders ålder. Idag är hon pigg och glad och älskar att busa med kompisarna på dagis. Välkommen hit!
Skrivet av    Englas mamma

Grattis....

... till er lilla tjej!!! Och välkommen hit. Detta var för mig helt underbart att hitta likasinnande och har fått så mkt stöd och hjälp av alla här. Vi har en liten My på snart 11 månader ( oj, vad snabbt tiden gått..) och hon ger oss alla sååå mycket med sin charm och glädje. Vi har haft det väldigt bra från att My föddes och det ser ut att hålla i sig, hon gör stora framsteg varje dag och utvecklas bra motoriskt. Vi \"hörs\" snart här igen. /Tina & my
Skrivet av    Tina

Artiklar från Familjeliv