Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bakslag..

Skrivet av madeleine75
Är inne på vår andra inskolningsvecka. Första veckan gick bra. jag var med men gick iväg kortare stunder, inga problem. Denna veckan har jag lämnat i flera timmar och alicia har accepterat det men varit lite småledsen när jag gått. hon har förstått att jag är borta och att hon ska vara där.. Imorse så var hon helt förtvivlad och grät när jag gick. Trodde inte att det skulle kännas så mycket men hu vad jobbigt det var att se sitt barn så ledsen. Såg ju på de andra (inskolade) barnen att vissa också var jätteledsna men usch vad jobbigt det är. ville bara skriva en rad och berätta hur det ått för oss. hur går det för er andra som inskolar?

Svar på tråden: Bakslag..

också andra veckan...

maken skötte inskolningen första veckan. Idag var jag med på samlingen och en liten stund efter, sen sa jag hejdå och gick. Jacob blev ledsen, men jag stålsatte mig... Hade kommit överens med fröken om att hålla mig i närheten, så skulle hon komma och säga till mig om det lugnade ner sig. En kvart senare mötte jag henne en bit från dagis, hon sa att det var lugnt och att jag kunde gå hem typ... så nu ska jag hämta honom kvart i ett. Gahhh. Trodde inte jag skulle bli så berörd faktiskt. Men det går ju över, hos oss var det också andra barn som blev ledsna, och det är ju skönt att se att man inte är ensam! Hoppas det går bättre för er i fortsättningen. Att dom gråter lite när man går får man väl räkna med antar jag...
Skrivet av    Fanny m Jacob

Vad bra att kunnat dela upp inskolningen..

..med mannen. Hade varit perfekt för oss men fungerar tyvärr dåligt då mannen har mycket att göra just nu. tror det vore mycket lättare för alicia att ta det då hon är van vid att pappa jobbar. Visst är det ok att de är ledsna när man går men under inskolningsveckan så hörde jag flera barn som längtade efter sina föräldrar och grät även under dagen. förstår att det är så det fungerar men visst gör det ont i hjärtat... Alicia hade tydligen mest varit ledsen när jag gick sen hade hon frågat efter mig med jämna mellanrum. försökt övertalat de andra fröknarna om att de skulle hjälpa henne att gå till mammas jobb...lilla gumman.. Hoppas på att morgondagen blir lite bättre. Annasr verkar dagiset med personal ut att vara jättebra så det blir nog bra så småningom :-)
Skrivet av    madeleine75

samma här

en bra första vecka, och nu andra veckan lite ledsen då och då under dagen och så imorse förtvivlad gråt o skrik och \"Gosa mamma!\" då jag skulle säga hejdå. känns inget vidare alls, tårarna rann på vägen hem... vad gör man? stålsätter sig och hoppas att det går över snart eller backar och tar det i hennes tempo? svårt... just nu känns det väldigt jobbigt alltihop. kram o hoppas att det lättar för oss snart!
Skrivet av    Jennie m Moa

Känns igen..

är jättejobbigt att lämna ett ledset barn. idag grät alicia också när jag gick men sen ringde en av fröknarna och sa att hon lekte och hade kul efter en stund. har ju sett på de andra barnen att många är ledsna precis vid lämningen men sen verkar de ut att ha kul. Våra små har det säkert helt ok när vi väl gått därifrån :-) Skickar lie styrkekramar till er och hoppas dagen har varit ok.
Skrivet av    madeleine75

Vi är precis

klara med tre veckors inskolning med vår 18-mån dotter Denna veckan har alltså varit hennes \"riktiga\" första vecka med hela dagar. Vid varje lämning har hon gråtit hysteriskt och ropat mamma när jag gått,lämnat dagiset med en klump i magen och dåligt samvete. Igår var det lämning som vanligt och döm av min förvåning när hon helt resolut knatar iväg till fröken tar hennes hand och vinkar hejdå utan minsta lilla darr på läppen...där stod jag som ett fån och fattade ingenting!!! Idag gick det också smärfritt så jag hoppas vi är på rätt väg!
Skrivet av    nella med noor

Artiklar från Familjeliv