Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det känns så bra

Skrivet av Pia & Mimi
med Mimis nya skola. Skickade ett mail igår till skolan och bad om ett möte för att gå igenom lite om hjärtfelet, orken, koncentrationen osv. Idag på morgonen hade jag fått svar från rektorn, skolsköterskan och specialläraren (hennes mentor pratade jag med igår på telefon), alla vill att vi skall träffas och var tacksamma att jag hörde av mig så tidigt. Skolsköterskan är dessutom mamma till en av de stora barnens f d klasskamrater, hon har känt oss i ca 20 år, och var väldigt engagerad när Mimi föddes. Håller tummarna att det ska fortsätta. Mimi verkar trivas, har redan fått nya kompisar. Men det är en bautastor klass, 34 st. Men de ska tydligen dela upp den lite mellan två mentorer, för det är fler som behöver lite lugnare studiemiljö.
Svar på tråden: Det känns så bra

vad härligt att det

känns bra. Och det måste vara skönt att skolsköterskan redan känner henne bra. För det är så jobbigt att jämnt komma i håg att dra allt. Alltid glömmer man något. Ska ni till parken zoo? Vi hoppade över det för vi har rdan varit där i år.
Skrivet av    marita och prins Teodor

Vi ska inte till Zoo

Mimi är för stor, känns det som. Har varit med två eller tre gånger dit tidigare, det får räcka. Skolsköterskan känner oss som familj, men inte Mimi direkt. Hon visste knappt att Mimi fortfarande levde, det var lite hemskt. Hennes dotter och vår son skildes åt när de började sjuan, och då har vi tappat kontakten.Och då hade Mimi inte gjort sin sista operation, och framtiden var fortfarande oviss. Men hon vet ju hur vi är som föräldrar, att om vi säger att det här måste ni tänka på så är det inte för att vi är pjåskiga, utan för att det faktiskt är så.
Skrivet av    Pia & Mimi

Hallå!

Skönt med så positiv respons från skolan. Hoppas även att de kan få till det med lite mindre grupper, måste väl underlätta för alla om det blir så. Vi håller tummarna för att det ska gå fortsatt bra för Mimi i skolan! Kramar!
Skrivet av    Jennie & Alva

Artiklar från Familjeliv