Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om mjölkstockning.

Skrivet av Mabri med Ebba-02 & Lisa -05
Hej!
Jag har haft mjölkstockning och har fått pencillin och nässpray för att avhjälpa det. Verkar funka då febern är borta och "knölarna" i bröstet minskar i takt med att värken försvinner. Nu till min fråga.
När min dotter 5 1/2 månader ammar så blir hon arg vid det bröstet och spyr upp alla den mjölken. Men när jag lägger henne till det andra bröstet så blir hon nöjd och den mjölken får hon behålla. Kan mjölken bli dålig i det "drabbade" bröstet?

kram kram
Svar på tråden: Fråga om mjölkstockning.

Jag har ingen förklaring till varför...

... men samma sak var det med mig när Maya var liten. Hon föredrog att amma på det \"friska\" bröstet. jag fortsatte dock att erbjuda det \"onda\" bröstet först, eftersom det snabbare blev bättre på det sättet.
Skrivet av    Maria & Maya

Tack.

Då ska jag envist fortsätta. Kram kram
Skrivet av    Mabri med Ebba-02 & Lisa -05

Ibland...

...blir utdrivningen tillfälligt lite trögare på det stockade bröstet. Det kan göra att en del barn inte blir så pigga på att suga där. Om du har haft en bakteriell inflammation i bröstet (s k mastit) vilket låter sannolikt i och med att du har fått antibiotika, så kan det ibland påverka så att mjölken smakar lite annorlunda. Det är dock ofarligt för barnet att amma från det bröstet - att amma på som vanligt, helt fritt och med ett stort tag, är den bästa boten :-)
Skrivet av    Kattis

Hon suger bättre..

..idag och det gör inte lika ont. Så jag fortsätter som vanligt. Skönt att veta att hon inte blir påverkad själv av detta. kram och tack för ditt svar.
Skrivet av    Mabri med Ebba-02 & Lisa -05

Artiklar från Familjeliv