Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Första skoldagen i dag!!! =)

Skrivet av anne.h m fyra perfekta barn =)
Nu har Christian börjat skolan, i morse skuttade han tillsammans med 10 andra barn runt på skolgården, en efter en fick de gå upp på en flakvagn och ta emot en ballong som barnen i åk 6 skulle ge dem.

En efter en gick de upp, en del med raska steg, några sakta och försiktigt, en tordes inte alls. Sedan blev det Chrisses tur och han skuttade fram, glädjen var total när de ropade upp HANS namn.
Upp på flaket, ta emot ballongen och skutta ner igen, hoppa in i ledet tillsammans med klasskompisarna.
Så härligt att se.

Nu har jag alltså fyra skolbarn!!! *stolt mor*



(och jag GLÖMDE kameran hemma!!! Tur en annan mamma hade sin med och tog kort, som vi får snart *skäms* Jag har ju annars ALLTID kameran med, oavsett var jag är..)
Svar på tråden: Första skoldagen i dag!!! =)

Härlig

läsning! Jag fick som sagt tårar i ögonen av både ditt och Nikkis inlägg *L* Vilka guldklimpar! Fortsatt lycka till!
Skrivet av    Marie o Elina

Tack =)

Har en slagen hjälte här nu, tror bestämt han hade det tufft i skolan... =) Han har berättat -på sitt vis- om att han lekt med några av de andra barnen i klassen, att det var roligt. DET har han aldrig gjort förr! (och så tjatar han om sin \"Åsna\" -avlösaren- som ska komma i morgon kväll hit, slänger upp armarna i en segergest och vrålar \"PIPPIIII!!!!!\" när jag bekräftar hon kommer.. hehe)
Skrivet av    anne.h med fyra perfekta barn =)

Jag blir så glad

av att läsa hur bra skolstart era barn har fått. Har redan börjat fundera på hur det ska bli för Amanda...
Skrivet av    tinao m ami0103

Vi har

Vi har planerat och funderat för skolstart sedan han var liten, faktiskt.. För bara ett år sedan beslöt vi att INTE sätta honom i vår lilla byskola där vi tänkt ha honom först, den som ligger bara 400 m bort, dit han skulle kunna gå själv om ett eller ett par år. Nu får jag köra honom tills han kan ta bussen själv. (eller åka med systrarna om nåt år, om han nu lugnar ner sig såpass att jag kan be dem ta honom på bussen..) Vi valde en annan skola 4 km bort. Tur man som förälder får välja skola =)
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn. ;-)

Vilken kille!

Jättekul att Chrisse tycker att det är så kul - och att han är så härligt positiv och orädd! Känner han några av de andra barnen sedan tidigare, eller är det nya kompisar? Förstår verkligen att du är stolt - och vilken tur att du får kort i alla fall!
Skrivet av    Lotta

Kompisar

Han bytte skola, egentligen skulle han och alla hans dagiskompisar gå här i vår byskola (åk 0-6, ca 100 elever). Han går på den \"stora\" skolan (åk 0-9, ca 700 elever) 4 km bort då jag inte har någon som helst förtroende för den lärare samt rektorn som han skulle haft här.. Nu föll det sig så bra att hans bästa kompis på dagis bor nära den andra skolan och därmed bytte han med till den. =) Sedan har vi varit på skolan och hälsat på 3 ggr på fritids nu före skolan började, barnen som började ettan tog hand om honom direkt, de ville han skulle cykla med dem, spela spel osv. Skönt att se. =) Sedan får han vänner direkt, han är ju så glad och snäll mot alla, ingen kan motstå... (sedan går hans systrar på samma skola, Michaela kommer garanterat vara där titt som tätt och hålla koll på lillebror, så mycket hon bara kan.. C.s lärare kommer få köra ut henne.. hehe)
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn. ;-)

Kul

att han är så framåt. Kan se honom skuttandes framför mig. Ha det bra
Skrivet av    ulla m Linnea 8 år

Bra förutsättningar

Skönt att ha storasyster i närheten också! Det låter som om C har gott om social kompetens - härligt att han är så poppis bland de andra barnen. Är det vanlig klass han börjar i? Vi funderar redan på hur man ska tänka inför skolan med vår lille man, men det är rätt långt kvar, han är bara två år. Väldigt kul att läsa att det går så bra och höra hur ni tänkt.
Skrivet av    Lotta

Ja

det är vanlig grundskola han går i. Du ska veta vad tiden går fort.. MKT fort. ;-) Snart börjar din lilla på gymnasiet.. hehe
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn. ;-)

=)

vet du möjligen när gympan börjar? Han måste ju få skutta lite mer, han körde slut på sin ass i dag.. hehe Duktig grabb, va! Hon är slut redan andra skoldagen!!! ;-)
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn. ;-)

Gympan

börjar lördag 3/9 kl 10.00, fick ett brev om det förra veckan. Det tar på krafterna att gå i skolan, fast här är det nog mest Linnea som är trött på em, det blir så när hon koncentrerar sig till 110% i skolan.
Skrivet av    ulla m Linnea 8 år

Artiklar från Familjeliv