Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så har Emma börjat skolan!

Skrivet av Nikki
Hon var jätteglad och hade bråttom till skolan imorse men när vi kom fram och hon såg ALLA barn och föräldrar där så blev hon lite blyg. När rektorn ropade upp hennes namn gick Emma med "trulig" min fram och tog rektorn i handen medans hon tittade ner i marken sen sprang hon bort och ställde sig i ledet bakom sin fröken. Gissa om man var STOLT? *S* Några barn blev ledsna och vågade inte gå fram själv och det kändes ju enormt bra att MIN tjej vågade (om ni förstår vad jag menar)*S* Sen skulle barnen gå in i klassrummet och vi föräldrar skulle få information från rektorn. Emma tvekade först lite men då sa Elins mamma till Elin att hon väl kunde hålla Emma i handen (Elin har redan gått en termin i 6 års så hon är van) och det gjorde hon och då var det inga som helst problem.

Igår kväll kändes det KONSTIGT att MIN tjej skulle börja skolan och det var myckte starka känlsor för mig, jag såg henne framför mig nyfödd och när hon blev hjärtoperarad, när hon började sitta, krypa, gå och prata............... Och tårarna brände bakom ögonlocken av stolthet och tacksamhet! När vi kom till skolan idag och jag såg hur fint dem hade gjort med en blomsterbåge och skylt där det stod välkommen till skolan så var det nära att jag började gråta och jag tänkte HJÄLP jag kommer att gråta när rektorn ropar upp mitt namn och alla kommer tro att jag är LEDSEN när jag ju är så STOLT och GLAD och RÖRD över att så många tror så mycket på Emma!

Kram på er alla

Nikki

Svar på tråden: Så har Emma börjat skolan!

Fantastiskt skön

läsning! Jag fick tårar i ögonen av både ditt och Annes inlägg *L* Vilka suveräna barn ni har! Fortsatt lycka till!
Skrivet av    Marie o Elina

Blir alldeles rörd

bara av att läsa ditt inlägg. Förstår hur stolt du är. Emmas skola verkar bra, hoppas att vi har sån tur om ett par år. Då har jag säkert tusen frågor, när det blir dags för oss att välja.
Skrivet av    tinao m ami0103

Förstår att du är stolt!

och jag förstår känslan av att vara nära gråten - fast det är glädje och stolthet och rörelse bakom! Underbart att det går så bra för Emma - hon är en av våra förebilder och vi (jag och Emil) vill hemskt gärna höra mer hur det går!
Skrivet av    Lotta

Visst är

det en stor dag när dom börjar skolan, jag tror nog också att det är mest nervöst för en själv. I Linneas fall så har hon utvecklats enormt mycket dessa 3 år i skolan. Ha det bra
Skrivet av    ulla m Linnea 8 år

Hej Marie!

Du ska se att snart sitter du här och skriver om Elinas skolstart det är bara inte klokt vad tiden går fort! Kram Nikki
Skrivet av    Nikki

Hej Tinao!

Nu ska jag snart hämta Emma och höra HUR den första \"riktiga\" skoldagen gått *spännande* Vilket år är Amanda född? Vi började med skolplaneringen för ca 1 år sedan. Då var vi inställda på att låta henne gå kvar ett år på dagis men alla andra inblandade tyckte att Emma skulle ha det bäst om hon flyttade upp så vi kom ju överrens om att hon flyttade upp till 6-års och får gå kvar på dagis istället för på fritids. Alla har varit superpositiva MEN jag är tveksam ändå (men Emma verkar ju trivas) för Emma är ju född i oktober, är hjärtopererad först vid 1 års ålder (hon tappade mycket första året även om hon sen återhämtat massor) också har hon ju sitt handikapp! Många av barnen är födda betydligt tidigare än Emma! Men man får hoppas att man tog rätt beslut!
Skrivet av    Nikki

Lotta!

Naw vad rör och stolt jag blir när du säger att Emma är en förebild *S* Jag lovar att berätta mer om hur det går!
Skrivet av    Nikki

Hej Ulla!

Ja du har säkert rätt att det är vi mammor som är MEST nervösa! *S* En klok kvinna (DU brukar visstt titta in här *S*) sa till mig när jag beklagade mig att det kändes jobbigt, men hur kändes det när Emma började på dagis då sa hon?! Det var ju HEMSKT! Så nu hänger jag upp min oro på de orden och tänker att jag vänjer mig nog *S* SÅ länge Emma verkar trivas och personalen har kvar sin tro på vad Emma KAN prestera så länge får jag väl relaxa och tänka att det blir nog bra *S* Härligt att höra att Linnea utvecklats enormt mycket! Går hon i \"vanlig\" skola? Hur fungerar det med kompisarna? Började Linnea i förskoleklass när hon var 6? Du har säkert berättat detta men mitt minne är som på en guldfisk (tyvärr)! Ha det bra ni med!
Skrivet av    Nikki

Ja

Linnea går på en Montessoriskola som ligger ca 1 mil hemifrån så hon åker taxi till och från skolan. Hon började där när hon var 6. Hon har en bästis i klassen som brukar stå och vänta på henne på morgonen och dom brukar leka på rasterna. Det fungerar ganska bra med de andra också men ibland så blir Linnea lite knuffig och en del blir osäkra, tråkigt men vi försöker att prata med henne om det och det har blivit bättre. En rolig sak som assisten har sagt är att Linnea är duktigare på en del saker i skolan än sina klasskompisar tex kan hon hela alfabetet och hon kan läsa en bok med väldigt lätt text och hon har bra uttal på engelskan. Det är så roligt att det går bra i skolan.
Skrivet av    ulla m Linnea 8 år

Vilken härlig berättelse.

Det märks att du verkligen älskar din dotter och är stolt över henne. Hon kommer att klara detta jättebra, det är jag övertygad om. Lycka till!
Skrivet av    mama

Artiklar från Familjeliv