Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Orken är slut....

Skrivet av sassa
Hej.Har två små underbara barn på 9mån.Nu har dom åkt på en saftig förkylnig och båda bara skriker och gnäller.Båda får alvedon och det har väll underlättat lite.Jag går själv hemma och min man har precis fått nytt jobb så jag vill ju inte att han ska behöva vara ledig nu ibörjan.Det är lite dålig timing på förkylingen för att jag har blivigt gravid på nytt.Jag är trött,mår illa,kräker och känner mig allmänt hängig.Jag har ingen annan i min närhet som jag kan be om hjälp av för tillfället så hur gör jag nu?Hur hade du gjort?
Svar på tråden: Orken är slut....

jag hade

nog sett ett fåtal alterativ: 1) ringt mamma (svärmor har jag ingen) och bett henne ta ledigt och komma över (flyga vid behov). Åtminstone över helgen (eller nån helg). 2) låtit maken ta ledigt i alla fall 3) sprungit tll grannarna för att se om någons tonåring/barn skulle kunna tänka sig att hjälpa till 4) Snabt annonserat om en barnflicka för några dagar som skulle kunna underlätta 5) satt mig & grinat Det sistnämnda låter ju inte så konstruktivt & det bästa är nog om du kan få till nr 1 el 2 trots allt med tanke på att de nopg inte är sjuka i evighet. Det låter i alla fall inte som om du kommer orka mycket mer just nu. Även om du inte kan få hjälp per _idag_ kan det ju underlätta bara at veta att hjälp är på väg (tex i form av släkt) Bara att veta att man kan få vila en hel dag kan göra underverk. Maken kanske kan vara borta fr jobbet imorgon (och/el mån) så att du kan få en långhelgs avlastning men han ändå jobbar större delen av veckan?
Skrivet av    stina m k&m 030817

Gjorde så här:

Gnällde av mig som f*n på ett annat forum, blev peppad att ta upp det hela med maken och han insåg att det inte dög att ta för givet att jag var stålmorsan som klarade av fyra förkylda småttingar i två dygn själv medan han var ute på seglingstävlingar... Visst, sur var han för att han inte fick partaja och supa skallen av sig och spy bort natten precis som han gjorde på midsommar (=vår bröllopsdag), men det sket jag högaktningsfullt i! Plus att även här har maken fått nytt jobb precis när pappadagarna var slut, och han har således inte varit hemma mer än 20 dagar, och när han kommit hem har han parkerat häcken vid datorn och ibland gnällt över att barnen för väsen... men nu har han börjat ta sin del kvällstid, om än så sakterliga! Kämpa på! Glöm inte att tala om vad du behöver när han väl är hemma! Och glöm inte heller att barnen knappast kolar av att vara sura en stund... Det har i alla fall \"räddat\" mig!
Skrivet av    Eva-Ley

Tja, vad gör man....

Själv var jag ju i en situation där jag inte kunde fråga mamma/svärmor,släkt och vänner för de fanns liksom inte tillgängliga, eller för långt ifrån. Jag tog kontakt med kommunen och fick hjälp med en familjeterapeut som kom till mig när maken var borta på resor mm. Jag mådde väldigt dåligt psykiskt vid den tidpunkten och hade väl sprungit in i väggen med allt vad småbarnshanteringen innebar. Skickar styrkekramar till dig! Förresten, en av er kan ju bli sjukskriven också så att den andre kan ta ut föräldradagar....
Skrivet av    Nette m Alice-02+Ville&Tuva-04

Om inget näverk finns runt om er

som kan hjälpa till så skulle min man få vara hemma. Men om det är omöjligt så skulle jag kontakta kommunen och höra om det finns någon kontaktperson eller liknande som kan komma hem och hjälpa till tillfälligt. Det finns ofta hjälp att få inom individ och familjeomsorgen.
Skrivet av    Pernilla m Arvid, Ingrid o Ella

Fler råd

Nu har du ju redan fått en hel hög med kloka råd och tips men jag vill också ge dig lite styrka för jag förstår hur jobbigt du har det. Jag tycker endå att du ska försöka att få lite tid själv. När karln kommer hem från jobbet ska du med varm hand lämna över barnen till honom så att du får en stund för dig själv. Gå en promenad, ta ett bad. Vad som helst så du får koppla bort barnen också. Han är säkert en toppen pappa på samma sätt som du är en toppen mamma och då borde han förstå att du behöver komma ifrån en stund. Speciellt när de är sjuka. Hjälp från kommunen kan jag verkligen rekomendera för någon typ av avlastning måste du ha.
Skrivet av    c m Niklas o Viktor

Artiklar från Familjeliv