Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Latex

Skrivet av Carolina med Olea
Vi har blivit informerade om att Olea är överkänslig mot latex. Nu ska hon börja dagis och personalen undrar vad som händer om hon får tag i en latexnapp tex. Är det någon som vet det?
Har försökt att få tag i någon som vet på sjukhuset, men det är inte det lättaste.....

Ha det bra!
Carolina
Svar på tråden: Latex

Risk?

Till oss sa de att alla barn med rmb riskerar att utveckla överkänslighet mot latex, pga den myckna kontakten med sjukvården. Och därför är det onödigt att utsätta dem för mycket för latex. Kanske gäller samma Olea, eller vet ni säkert att hon redan utvecklat överkänsligheten? Fick uppfattningen att det var efter många operationer och så. Om hon inte är uttalat allergisk kan det väl inte vara farligt att råka suga på en latexnapp nån enstaka gång? Men det är väl bäst att ni frågar en expert, för det ju knappast jag :o)
Skrivet av    gilda

Napp

Vad jag har fattat, så är det inte \'värre\' än att det uppstår lokal rodnad, tex runt munnen, om hon har haft latexnapp en stund. \"In och ut\" är alltså ingen fara. Men fråga expertis. Hab måste ju kunna vara behjälpliga? Finns mycket dålig info om latexöverkänslighet.
Skrivet av    Haja04

Undvik all latex!

Om ditt barn är överkänsligt...Dottern har fått latexallergi efter en stor op. och jag vet att all exponering för latex ökar risken för de här barnen. Blir det en uttalad allergi så är det jättebesvärligt, kan som i min dotters fall leda till jobbiga svårbehandlade eksem, ansiktsrodnad, trötthet , huvudvärk och en del andningssvårigheter. Efter att ha fått en ballong att blåsa upp som liten svullnade läpparna kraftigt det var då vi kollade upp ev. allergi. Barnhab kan ge remiss till specialist, vi har haft stor hjälp av en allergikonsult som informerat på skolan.
Skrivet av    vittosvart

Artiklar från Familjeliv