Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sjuk/reseförsäkring USA?

Skrivet av gilda
Kanske har flera av er samma problem?
Vi ska åka till USA i höst, tycker det är oklart hur försäkrad Bea är genom vår vanliga hem+reseförsäkring. Inget försäkringsbolag har heller velat försäkra henne pga rmb. De som behöver försäkring får ju inte...

Är det nån som vet vad man ska/får teckna för försäkring?
Svar på tråden: Sjuk/reseförsäkring USA?

Vad kul!

Jag vet inte så mycket om försäkringar annat än att det säkert kan vara svårt att få vettiga villkor. Men det låter kul att ni ska resa till USA, vart i det stora landet i väster ska ni åka och hur länge blir ni borta? Ha en jättetrevlig resa!
Skrivet av    peter56

Försäkring

Svarar på min egen fråga nu när jag vet :o) Kan ju vara intressant för er andra att veta också. Vi tecknade en gruppförsäkring hos Folksam som man kan ta om man t ex är medlem i RBU. Om man tecknar hemförsäkringen där så ska det täcka ifall det t ex blir akut shuntoperation utanför EU. Vilket såklart är det vi är mest oroliga över när vi är ute och reser. Trodde knappt det skulle täcka sånt eftersom shunten är del i \"medfött handikapp\"-paketet. Men eftersom det räknas som en normal sak som hon lever med, så täcks det alltså ifall det blir nåt akut med den. SKÖNT! Och för att svara på Peters fråga så ska vi 1 vecka till New York, sen till Las Vegas och Grand Canyon med lite avstickare i Arizona. Åååh, jag är nästan avundsjuk på mig själv ;o)
Skrivet av    gilda

Artiklar från Familjeliv