Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blir hjärtebarn lättare sjuka?

Skrivet av sassa
Hej.Jag har tvillingar på 9mån och min hjärtsjuka dotter blir alltid sjuk först av dom.Har hjärtsjuka barn lättare för att bli sjuka?Tvilling bror brukar alltid komma mellan 3-6dag efter syrran.
Svar på tråden: Blir hjärtebarn lättare sjuka?

Ja, de är infektionskänsligare

Av någon anledning är en del hjärtbarn mer infektionskänsliga än andra. Och förkylningarna har en tendens att hålla sig kvar längre. Mimi har ju två äldre bröder som gick i skolan när hon föddes, och från den dag vi kom hem från sjukhuset var hon konstant snorig i sex månader. Därefter var hon nog inte oftare sjuk än andra, men förkylningarna gick aldrig över, vi fick ofta sätta in antibiotika. Men det växer bort med tiden.
Skrivet av    Pia & Mimi

Hos oss

är det tvillingtjejen som varit sjuk mest och det är tvillingpojken som är hjärtsjuk.Men det är väl olika på barn antar jag.För de har ju varit på samma ställen och träffat samma folk.
Skrivet av    Maria m 3 barn

Det är nog olika

Alva anses inte som mer infektionskänslig men när hon väl drabbas av infektion så sitter den i mycket längre, slutar ofta i öroninflammation. Hon har även fått infektionsutlöst astma som hon nu, peppar, peppar varit utan sedan hon började sommarlovet. Nu är dagis igång igen och vi väntar på nästa infektionssväng. Hon har även en längre återhämtningsperiod då hon varit förkyld, upp till tre-fyra veckor innan hon är sitt \"gamla jag\" igen. De flesta småbarn är ju konstant snoriga de första åren och förhoppningsvis blir det bättre med tiden.
Skrivet av    Jennie & Alva

Artiklar från Familjeliv