Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur mycket pratar era barn?

Skrivet av Mallan
Min dotter som är 18 mån säger ett 10-TAL ORD.
vET INTE OM DET ÄR LITE LITE ELLER?
Svar på tråden: Hur mycket pratar era barn?

Oscar är 18 mån 4/9

Han pratar väldigt bra tycker jag, sätter redan ihop meningar: Vill jag ha,(låter iofs mer som \"ill a ha\"),akta dig(atta ej), inte ha, stänga dörren(tänga jöjjen) öppna dörren(öppa jöjjen), åka bilen( åka iiiil) Jag tycker det är väldigt tidigt men det innebär ju inte att din dotter är sen bara för att hon bara kan några ord. Jag har en kompis vars 20 mån son bara säger mamma och pappa men inte ens BVC oroar sig(dom som annars ojjar sig för allt)
Skrivet av    Anna med Jesper-02 och Oscar-04

Min Milva

är sen i talet, men var otroligt tidig med att krypa o gå..Ofta är de tidiga med annat om de är sena i talet. Hon säger bara 5-6 ord..
Skrivet av    josjen76

Elsa är 16 månader

och säger \"mama\", \"baba\", \"dude\" (tutte) \"mmm! mmm!\" (hund, jag tror hon försöker säga vov vov :-) och \"iiiiiii!\" (katt). Och smack smack som betyder hungrig :-) Det är mindre än de flesta av hennes jämnåriga tror jag, men det händer rasande mycket varje dag just nu. Om ett halvår löser hon DN:s söndagskorsord, det slår jag vad om.
Skrivet av    Malin med Elsa

Hannah...........

har börjat säga \"Mamma\" men annars säger hon inte ett ord. Det kommer, det kommer..........snart så krullar sig öronen på oss.
Skrivet av    Monica med Rebecka och Hannah

Inte så mycket.

Han blev 17 mån igår. Mamma/mammi, pappa/pappi, ha (väldigt användbart ord *ler*), titta, Tis (Kiz, vår ena katt) sacksitt (säger han till hunden, som heter Zack och vi brukar ju säga Zack, sitt till honom) Mycket mer är det nog inte. Vår äldste son pratade näst intill flytande vid den här åldern medans resten varit senare. Nr 2 började inte förrän han var närmre 2 år! Nu får man inte stopp på honom! Det är alltså väldigt olika på hur mycket o när de börjar prata.
Skrivet av    loppatoppa m oskar o co

Enligt dagisfröken

så är Tyra (f.30/5/04) väldigt tidig i sin språkliga utveckling. Hon pratar massor! Kan nästan \"alla ord\" på kroppen - speciellt ansiktet (alltså de vanligaste, inte organ och smågrejer); en massa djurljud (som räknas som ord enl vår BVC); mat och frukt; namn på personer/funktioner/djur. Jag vet faktiskt inte hur många ord det är, men närmare 70-100?! Jag vet faktiskt inte... Ok, hon pratar inte i vår mening men uttalar dem på sitt sätt som ändå ligger rätt nära hur vi pratar. Detta betyder ju inte att din dotter pratar lite. Hon kanske kommit till ett annat kliv på utvecklingsstegen och håller på att utveckla något annat just nu, som inte min tjej gör...
Skrivet av    specialk m Tyra

Alice är 17 månader...

och säger vad jag kan komma på så här på rak arm: mamma pappa Emi, Ija (Emil och Ivan) MIIIIN (allt är hennes ;o) bajs (säger hon jämt, favoritordet just nu, hon pekar på sin blöja, vare sig hon kissat eller bajsat och ropar bajs) din vov vov (hund) tåa (sova) nej kooo (sko) tumpa (strumpa) nae (navel) näsa öja (öra) mun hååå (hår) Nu har säkert glömt flera ord men jag tippar att hon säger mellan 20-30 ord. Det är så individuellt hur barn lär sig och i vilken ordning. Vissa suger på orden inne i huvudet och säger dem ej förrän de kan säga dem klockrent, medan andra lixom pratar babyspråk. Oroa dig inte! kramis Anja
Skrivet av    Anja med Emil-00, Alice-04 och Ivan-05

isak säger ingenting...

bara \"mamma\" och \"pappa\" och \"da\" men han förstår massor och har varit tidig på annat så inte oroar vi oss
Skrivet av    sanne med isak (23 maj)

Artiklar från Familjeliv