Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur är det nu med förhuden?

Skrivet av Mami
Förvirrande tycker jag! På småpojkar ska man ju inte ens försöka dra bak förhuden (vid tvättning), men i vilken ålder "ska" de det? Ena sonen på 11.5 år kan inte det....Han säger att han fullständigt vägrar att gå till en doktor. Vad gör doktorn? Måste de "titta på snoppen"? Har för mig att jag hört något om någon slags salva...
Svar på tråden: Hur är det nu med förhuden?

han bör nog kunna det nu

runt skolstart brukar man prata om att man kunna dra tillbaka förhuden. Jag skulle nog försöka få i väg honom till läkaren i alla fall, men försök få en manlig läkare om det går o så kanske pappa kan följa med honom i stället för du?
Skrivet av    mandelblomman

skolstarten?

Oj, då är min kille också sen (8 år) Hans pappa var bestämd på punkten att det kommer mycket senare ... Ska kika in på fråga pappor och fråga :-)
Skrivet av    Miss Lyckad

Gå till doktorn!

min man var över tretti när han åtgärdade sitt.. jag fick ringa.. Han är så nöjd _nu_ men tänk så lång tid han gått och kännt att det varit något fel.. Det finns salva annars blir det en liten op under lokalbedövning. Men först bara ett samtal och en koll på hur läget ser ut:) Det blir bra även om det är jobbigt innan. P.S. ska själv gå med sonen som ser ut som sin far i det avseendet, han är 7 så vi väntar lite till...
Skrivet av    vill inte lämna ut maken

ja runt 6-8 år brukar man säga

på ett ungefär att de bör kunna få tillbaka förhuden utan att det gör ont. Har jobbat exrta på urologen o det var vad man sa där.
Skrivet av    mandelblomman

Okej ...

tack för svaret! Jag får nog ta och prata lite med skolsköterskan snart då. *svär lite över exet som bestämt hävdade att jag hade fel och bråkade och kanske gjorde \"skada\" när jag frågade om detta för något halvår sedan ...*
Skrivet av    Miss Lyckad

Hej

De åren jag har varit på dessa sidor har alltid killarnas intimhygien, förhuds\"problem\" mm upptagit väsentligt mycket mer chatt en tjejernas dito. Senast var det ett snack inlett av en mamma som oroade sig för sonens sena pubte och llla snopp (suck). Jag har föståelse för mammors och pappors önskan om sina barns bästa och väl - och därmed även oro. Men vad har gått snett? Jag har två barn en kille 11 år och en tjej 9 år. Vad gäller min son så har han sedan liten ålde instruerats att \"tvätta/skölja med vatten\" under förhuden. När han var liten så var han väldigt stolt (är nog det fortfarande men han har inga publika förevisningar längre) över sin snopp. Sonen har sedan mycket låg ålder kunnat dra tillbaka sin förhud vilket var öppenbart vid dessa tillfällen. Trots detta har jag talat med honom om intimhygien etc. Jag har också förberett honom på kommande pubertet (han har börjat visa tecken). Förutom mina egna barn har jag haft närståendebarn som jag fungerat som en \"manlig vuxen\" samtalspart för(papporna har inte varit närvarande). Även med dessa grabbar så har frågor i och kring kroppen, intimhygien och senare sexuallitet relationer m m aldrig varit ett problem. Men det har förutsatt en rak och tydlig dialog där alla frågor har varit tillåtna samt en stor portion humor. Jag är övertygad om att din son skulle kunna samtala kring detta och själv dra slutsats om läkarbehov alternativt så löser han det själv i samband med onani eller ren skär nyfiken utforskning av sig själv. Visst har jag förståelse för att mammor inte är så hemma på killars snoppar, pubertet etc men när mammor oroar sig för att sonen har liten snopp då börjar jag bli orolig - en annan tråd på tonåring. Ibland vännernas ungdomar (och när man själv var i tonåren) finns allt ifrån killar som gått in i puberteten och vuxit till sig när de var 11 till de som kom igång först när de var 17 år. Vet faktiskt inte vilket som var jobbigast. Fast killen som var 16 och såg ut som 11-12 år utvecklade en härligt humor men som han sa de två första åren på gymnasiet var till ingen nytta. Skolarbetet var helt kört (förutom alla hormoner så drog han iväg dryga 40 cm på två år). Om man distanserat ifrån egen sexuallitet och med respekt för individen samtalar med barn och ungdomar så skall aldrig detta med kropp, intimhygien, sexuallitet behöva bli ett svårt samtal. Själv brottas jag med hur jag skall samtala med min dotter som nu är 9 och påväg in med buller och bång i publerteten. Men det är bara att ta frågorna som de kommer och framför allt vara framsynt (dvs ha bindor hemma, på resan och så vidare). Samtidigt så måste jag lära känna hennes kompisar och de ungdomar som rör sig i området efter som hon ser ut som om hon vore 13-14 snarare än de snart 9 fyllda som hon är. Visst är det spännande att ha barn men ännu mer spännande att ha ungdomar.
Skrivet av    Jämställd pappa

SJÄLVKLART...

måste läkaren \"titta på snoppen\" för att kunna se vad det är för fel! Hur skulle han/hon annars göra? Bara skriva ut en salva utan att egentligen vet ahur det ligger till? Den läkaren borde i så fall anmälas för grovt tjänstefel! Så din son får nog \"visa snoppen\" vare sig han vill det eller inte. Men se till att det är en manlig läkare, och att pappan eller någon annan man som din son har förtoende för följer med honom dit.
Skrivet av   

!!!

Skriver under på varje ord!!!
Skrivet av    M.

Artiklar från Familjeliv