Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej alla, är ny här!

Skrivet av Cattis m. Leon Skye -04
Hej!

Det här är första gången jag skriver härinne. *Vill också vara med!* hihi.
Min lille skrutt är 13 månader nu och jag har en fråga som nån kanske kan svara på...? Visste inte riktigt var jag skulle posta frågan men provar här. Allstå, det handlar om detta med ätandet. Jag ammar fortfarande Leon och han äter vanlig mat också såklart. Men nu på sistone har han fått för sig att han ska spotta ut maten hela tiden. Det började med att jag märkte att han fick väldigt stora kinder när han satt och åt.. Sen visade det sig att han sparat morotsbitar och annat som var i små bitar i kinderna för att sedan spotta ut dem en efter en! Sen dess spottar han jämt ut allt som inte är helt mosat. Han var inte såhär förr, han brukade tuggade och äta allt! Han äter ju kex och sånt och det kan han tugga helt okej men när det gäller maten så spottar han bara ut. Vad gör jag nu? Jag provade mixa lite mat i mixern så att det blev nästan helt flytande men han måste ju lära sig att äta mat i bitar också, eller hur funkar det? *Kan inte ju!* (Leon är min första bebis ifall nån undrar över min kanske konstiga fråga!)
Tacksam för tips!

Kramar
Svar på tråden: Hej alla, är ny här!

Äter han burkmat?

eller äter han mest eran mat?? Hur många tänder har han? Har väl egentligen inte så mycket tips att komma med.. Men våran Lucas ratar nästan burkmaten helt nuförtiden, så det är bara våran mat som gäller, vilket ju är skönt! Iof så tycker jag att han är rätt liten i maten nuförtiden, men man märker mer och mer att han vill äta själv och sitta och plocka.. så.. har ni provat med plockmat? Små brödbitar, korvbitar osv? Klart att han kommer att lära sig att äta mat i bitar, han kanske bara har nån period just nu? Äter han bra annars, med tex välling/gröt osv? Välkommen hit åxå, förresten! :) kramkram
Skrivet av    ~*Nina med Jennifer & Lucas*~

Han äter både...

...våran mat och burkmat. Till frukost äter han gröt och det går jättebra, är ju inga småbitar i den. Får han plocka med bröd etc så leker han mest med det istället för att äta. Det ordnar sig nog...kom på själv att han kanske håller på att få fler tänder nu (dem där bak) och att det är därför han inte äter lika bra. Han har fyra tände uppe och tre där nere, fick dem när han var runt 5 månader men sen dess har vi inte sett till några fler. Tack för ditt svar förresten! Vi kanske ska prova mer med vår egen mat för det kan ju hända att han tröttnat på burkmat nu. Viss burkmat smakar ju inte sådär jättemumsigt precis. Ha det så bra!!
Skrivet av    cattis78

Välkommen hit!

Trevligt att fler hittar hit :) Ang. matproblemet har jag tyvärr inget råd, Carro slukar allt med hull och hår *skratt* Kram /Amanda
Skrivet av    Amanda med Carolinn 28/8 1 år idag!

Kan det inte vara

så att han är på gång att få mer tänder? Då kan det ju ömma om barnet tuggar. Välkommen hit skall du vara iallafall. Här har inte hänt så mycket under sommaren. Vi har väl alla varit fullt upptagna med att semestra. Men förhoppningsvis så kommer det igång igen så småningom. Än en gång välkommen.
Skrivet av    Jenny m Molly

Artiklar från Familjeliv