Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej på er

Skrivet av M
Jag skulle vilja veta vart man ska vända sig för att få reda på allt om hur det är att jobba som kommunal dagmamma eller privat dagmamma. För och nackdelar osv. Får man ha sina egna barn hemma då och ta hand om dom samtidigt??
Svar på tråden: Hej på er

Jag har precis undersökt...

samma sak. Och det visar sig att det är stor skillnad i olika kommuner. Läs lite längre ner på sidan här så finns det lite olika varianter. Här i Sthlm där jag bor, så får man ha sina egna barn inskrivna i barngruppen, alltså och få betalt för dom. Men man får inte ha fler egna barn än utomstående barn. Om man vill så får de även gå på dagis på annat håll! Jag ringde till komunen och hörde mig för vem jag skulle prata med. Blev då kopplad och fick massa bra svar och sen papper hemskickat. Vad som var aktuellt var att bli privat dagmamma. Fler komunala behövde de inte. Och så är det nog ofta tror jag. Hon sa oxå att de inte kunde ställa några direkta krav på en privat dagmamma... men att de kunde rekomendera och ha önskemål om tex. erfarenhet av arbete med barn i grupp och liknande. Dom kommer hem och kollar av så att det ser ut att vara en passande miljö för barnen och sen så startar man helt sonika ett \"eget företag\" med f-skattesedel osv. Så ring och kolla med komunen där du bor. Bor du i Sthlms komun så har jag lite mer svar om du undrar...
Skrivet av    miss X

Hej miss X

Jag bor i Kungsbacka kommun och får väl ringa till kommunen då och höra lite längre fram i framtiden då. Men om man ska jobba som privat dagmamma hur annonserar man isåfall så att mammor vet att man finns?? Vet du om dom har några krav på hur stort eller litet man bor för vi bor i en väldigt stor tvåa, ganska rymlig så sett. 74 kvadratmeter med två våningar.
Skrivet av    M

Har funderat lite på det...

där jag med faktiskt. Nu hade jag mest tänkt att ta något enstaka barn. Och främst en kompis barn... för att hon inte får in dottern på samma ställe som syrran. Jag bor nära syrrans dagis! Men om jag gillar det hela så kanske jag vill ha fler barn inskrivna och då undrade jag hur man \"raggar mammor\". Kanske sätta upp lappar på Öppna förskolan eller nåt. Eller sprida sitt rykte genom vänner och bekanta i omgivningen. Jag vet faktiskt inte! Vet inte heller om dom har något minimikrav på lägenheten men det tror jag inte! Vårat dagis (14 barn) befinner sig i en likadan lägenhet som våran! Fast köket är dessutom mindre. Stora avdelningen (16 barn och där maten lagas) är en fyrarummare i dörren intill lilla avdelningen. Så jag tror inte att dom kan anmärka på att jag tar in 1-4 barn som dagbarn i min lägenhet iaf. Inte rent storleksmässigt! Sen kanske dom anmärker på något annat, det vet jag inte fatktiskt! Sen kanske dom ger dig ett rekomenderat antal barn att ha på den ytan... det vet jag inte!
Skrivet av    miss X

Ok

Det där med att \"ragga morsor\" på öppna förskolan var en bra ide, ska nog sätta upp nån lapp på tisdag när vi ska dit. Jag har också tänkt så, jag kommer ihåg när jag praoat på olika dagis så har ju lokalerna varit jättesmå egentligen. Men jag tror att jag ska låta det gå ett tag innan jag kollar med kommunen. Jag är mammaledig och kan vara det till augusti nästa sommar. Men man vill ju fundera lite i god tid.
Skrivet av    M

Sen så

funderar jag lite på det där med eget företag om man ska jobba som privat dagmamma. Är det mycket att göra då rent pappersmässigt. Är det krångligt att förstå och driva runt? Jag har ju aldrig drivit eget företag nångång. Min sambo sa att man måste veta vad man sysslar med när man driver eget. Bara det inte är för invecklat, jag tänkte på det där med F-skattesedel, va är det?
Skrivet av    M

*skratt*

Ja det där har jag inte helt fullt koll på. Men hon på komunen fick det att låta rätt enkelt. Man fyller i lite papper varje månad men det verkade inte vara jätteinvecklat tyckte jag! Men jag vet ju som sagt inte...
Skrivet av    miss X

Kika på mitt svar till My

Där står lite info om vad kommunen tittar på. Jag har precis fått mitt hem godkänt för att ha dagbarn. Hade första kullen hemma idag.
Skrivet av    Maria med 4

Artiklar från Familjeliv