Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad skulle ni tycka om detta?

Skrivet av mafaldan m 3-åringar
Eller har nån det så och vad tycker ni isåfall?

Detta är egentligen en bagatell (???) men stör mig. Barnen har bytt avdelning på dagis, de är 3 år, på förra avdelningen hade de varsin klädhylla och om nån var tvungen dela hylla var det "15-timmars-barn" som inte var där samtidigt som gjorde det. Nu är det tydligen syskon som ska dela på denna avdelning, om nån måste dela, och jag stör mig på att barnen ska dela hylla, på en vecka har de redan hunnit komma hem med fel byxor en dag och fel strumpor en dag, tagit varandras alltså. Och då är det ju INGA kläder att hantera nu mot vad det kommer att bli i höst/vinter, jag gillar INTE att de ska byta kläder hursomhelst som det inte var nån skillnad på vems som är vems, och jag gillar INTE att detta försvårar för dem att hålla reda på vad som är eget. Dessutom har de olika storlek men likadana kläder av en del grejer. Dessutom kommer det naturligtvis att bli trångt på krokar och hylla...

Och nånstans får ju detta även en slags symbolisk betydelse, man gillar ju INTE överlag att tvillingarna klumpas ihop och nu blir klädhyllan nån slags symbolisk ihop-klumpning... Känner mig lite löjlig men stör mig på detta. Skulle ni gjort det eller gör ni det om ni har det så eller är det/skulle det vara helt ok?
Svar på tråden: Vad skulle ni tycka om detta?

nej, nej och nej

Jag skulle inte acceptera det. Speciellt inte om de inte klarar av att hålla isär kläderna. Då får de väl istället fixa en till hylla eller extra back på golvet. Det borde väl inte vara så svårt för dagiset att ordna. På vårt dagis har det varit lite problem med att hålla reda på vem skor som är vems och jag blir skitsur när Nille fått fel skor på sig eftersom han har en stl större än Viktor. De har inte ens likadana skor. Nej, jag skulle säga till på dagis att jag inte accepterade det.
Skrivet av    C m N o V

Men så mycket

vansinnigt!!! Nog borde de väl kunna fixa dit nån krok och hylla, ingen tvekan om saken! Jag skulle för min del iofs inte bry mig om den symboliska betydelsen ;) (mina killar drar samma strl och delar garderob, så jag drar bara ditt ett gäng kläder och fördelar ung fifty-fifty i deras lådor) - men det RYMS ju inte kläder till två på en hylla! Just nu är mina killars lådor dessutom smockfulla bägge två eftersom de pottränar även på dagis med lite läckage nu o då ;) men även förutom det, alla vantar och mössor och grejer... Nä, vore jag du skulle jag klaga å det skarpaste hos förskolerektorn! Men även om de måste fortsätta dela hylla och krok - visst måste väl fröknarna kolla efter namnmärkning i plaggen, så de inte bara drar på barnen fel plagg?
Skrivet av    marikamfem

vi fick dela temporärt

i våras sedan de tagit in en tjej \"för mycket\" på avdelningen. I och med att det var temporärt och vår tyckte jag det var OK (de hade ändå varsin krok & varje barn har två \"hyllådor\" vilket de då fick dela på) Men så har de samma storlekar & delar kläder än så länge .(utom de uttalat tjejjiga) så jag gör ändå inte skilnad på den biten än (och de ursäktade sig hemskeliga innan det gjordes) Jag skulle nog klaga om jag var du (och kände som du). Nog ska väl ändå alla på avdelningarna ha egna hyllor och krokar generellt!? I vårt fall var det verkligen för en mycket kort tid (1,5 mån före sommarsemestern) och då var det ju OK.
Skrivet av    stina m k&m 030817

Hos oss..

delar alla syskon hylla och krokar. Så har det varit sedan vi började och jag tycker att det blir minst sagt trångt men å andra sidan är det så det är. Det finns inte mer utrymme tyvärr och jag är mycket nöjd med dagiset i övrigt så jag har inte klagat. Personalen har aldrig haft problem att hålla isär T & M kläder men det hela underlättas ju av att de är pojke och flicka och dessutom har olika storlkar. Jag skulle inte gilla om man blandade ihop deras kläder (fast jag är säker på att de skulle reagera själva, Tyra är jättenoga med sina kläder).
Skrivet av    Jenny m Tyra & Melvin

Artiklar från Familjeliv