Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kiss och bajs

Skrivet av evany
hej det var länge sedan jag var inne på den här sidan. vi har en dotter på 9 som har rmb. vårat absolut största problem är hennes bajsproblem. hon har fått lavemang sedan 1.5 år. har funkat hyfsat men nu är det katastrof. det tar timmar innan vi kan förflytta oss mer är 10 m från toaletten. vet ej vad som hänt eller hur vi ska stå ut. dottern är jätteledsen. någon som har ett tips?
lycklig men trött mor till 3 underbara döttrar.
Svar på tråden: kiss och bajs

Det värsta

Jag håller med dig, detta är det värsta med att leva med rmb. Själv mår jag bäst om jag är stenhård i magen. Min egen lösning är att varje morgon \"plocka\" mig själv. Jag tar på mig en plasthandske på min ena hand och petar med mina fingrar ut det som finns längst ut i ändtarmen. När detta är klart så tejpar jag en kompress för analöppningen och kommer det sedan något under dagen så är det bara att uppsöka en toalett och ta bort kompressen. Jag gör detta varje morgon och om jag är hård i magen funkar det. Jag vet inte om det är någon lösning för er, men som sagt för min del känns det som den smartaste lösningen. Lycka till i framtiden med era bekymmer!
Skrivet av    peter56

Lite frågor ch svar

Du säger inte hur ofta och hur det funkar när hon får sitt lavemang.Min dotter startade väl ganska sent med klyx och får det nu varannan kväll.Det är när det \"fuskas\" och klumpar bildas i tarmen som \"olyckorna\" händer.Men inte behöver vi hålla oss hemma i timmar.Fast vi gör det nästan uteslutande på kvällar.Har fått info om en typ av mackpär som skall fyllas med vatten och barnet själv styr pumpa i tarmen.Låter bra,är dyr 1500kr så uroterapeften sa att vi skulle fundera.Har broschyr på det.Vill någon veta,säg till eller gå in på mitt info och skriv en rad/maila. Fast när dottern äter rödbetor,gröna oliver och dricker cola varje dag i en vecka(utlandssemester) så blir hon lös i magen.Någon mer som reagerar starkt på vissa livsmedel.Funderar på om ättikan kan vara boven.Men det förklarar inte oliverna.
Skrivet av    Q

Flera gånger?

Undrar om kosten som Q påpekat spelar roll? Här är blodpudding förbjudet...stoppar totalt...kanske något för Peter *ler*. När vi inte får det klart så får vi göra om det en gång till...kämpigt ibl. När det var som värst efter en op. så fick vi tips om att hälla klyx i lavemangspåsen.
Skrivet av    vittosvart

bajs igen

hej vår dotter har fått lavemang varannan dag (klyx) sen hon var 1.5år. det är bara de sista 3 veckorna det inte funkat. nu i helgen har vi varit på läger, hon fick lavemang i fre kväll innan vi åkte, hela lördagen hände det \"olyckor\" skitjobbigt. mackapären du prata om skrivs inte ut som hjälpmedel i stockholm. vi ska dock söka dispans hoppas det finns någon vänlig själ som beviljar den.
Skrivet av    evany

Lactulos

får min dotter, ca 15-20 ml varje morgon i vällingen för att mjuka upp bajset. Plus att vi ger henne microlax varannan dag. Har varit ett par - tre rejäla förstoppningar, då hon fått oljelavemang, men ändå verkar detta funka. Efter sista förstoppningen ökade vi lactulos dosen lite. Och går det en dag utan att hon bajsar, så får hon ett microlax. Men bajsar hon på \'mellandagarna\' så får det vara tills nästa dag. GUD VAD JAG SVAMMLAR. Vi ser alltså till att hon tömmer sej varje dag.
Skrivet av    Haja04

Artiklar från Familjeliv