Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Han hatar att bada!!!!!

Skrivet av Teodora & Andrés
Andrés(1år 7mån) blir tokig varje gång det är dags för bad!! Det enda gång som funkade var första gången efter födseln, sen dess har det varit ett h..v..e varje gång. Är det nån annan som har det så?
Är det nån som har nåt bra tips?
Kommer han alltid att vara så?
Vi badar Andrés bara när det behövs, tycker så synd om han för han blir så ledsen. Vad ska jag göra?
Svar på tråden: Han hatar att bada!!!!!

Badkar eller badhus?

Om det är badkar kan man ju duscha istället. Kanske inte populärt, men fort går det och rent blir det. Om det är badhus föreslår jag en tidpunkt när det är väldigt lite folk och han får gå runt kanterna och bara vänja sig så mycket han kan. Vår äldsta dotter (ej ds) var väldigt rätt för bassängbad när hon var två år. Då började vi bada varje vecka i habs bassäng (FUB lånar). Det är lite mindre. Hon satt bara på trappan till barnbassängen och doppade tårna de första veckorna. Men sen släppte det. Föresten! Om det är badkar som är problemet och badhus funkar kan ju bad i bassäng kanske bana väg för badkarsbad?
Skrivet av    Linda, M och twinsen

En till

Amanda (4 år) har också alltid avskytt att bada. Numera är det mest tvätta håret som är jobbigt, att bada och plaska går bra. Har tyvärr inget tips, försöker att tvätta håret snabbt, har inte i balsam för att slippa skölja 2ggr och säger att hon är jätteduktig. Ibland funkar det, ibland inte.
Skrivet av    tinao m ami0103

Bada med honom?

Jag antar att det är bad i badkar du menar? På vilket sätt blir han tokig; vad verkar han vara rädd för? Ljudet i badrummet? Vattnet? Fryser han? Hur badar ni honom? Sitter han själv i karet? Har ni provat att bada tillsammans med honom och ha honom i famnen? Då kanske ha känner sig tryggare? Eller att ha honom i en mindre balja på golvet i köket, med bara lite vatten och tvätta honom med tvättlapp? Tvätta sig måste man ju så han behöver ju komma över rädslan. Försök att utstråla trygghet när det är dags för bad; att inte visa att ni är oroliga för att han blir ledsen (lätt att säga, jag vet...). Men ni behöver visa att det inte finns något att vara rädd för och att bad faktiskt kan vara skönt!
Skrivet av    annika60

samma här, fast med att borsta håret

skriker, bits och arg allmänt..suck..
Skrivet av    o

Tack för era svar!!!!

Det är ju hemma i badrummet som Andrés badar. Han blir rädd så fort vi kommer in och han hör vattenljudet. Har provat med att först fylla i badkaret och stänger sen av kranen så att han inte hör när vattnet rinner, men det sak samma! Vi har ingen dusch hemma heller! Men ska faktist försöka bada med han o se om det hjälper. Tack för era tips! Får berätta sen hur det går!!
Skrivet av    Teodora & Andrés

Om han får

hålla i duschslangen själv i ett tomt badkar då? Stå utanför och duscha? Ni kan ju prova, men utan att bada just då. -OM han nu inte vill, förstås.. C gillade INTE att bada, men när han fick duscha sin mor så hon skrek blev det jättekul.. för alla.. ;-) Nu badar han gärna, till och med lägger sig ner på rygg och doppar huvudet, fast jag inte får hälla vatten på honom, inte ens på armarna.. Så länge han gör det själv, har kontroll själv över det, går det bra.
Skrivet av    anne.h med fyra perfekta barn ;-)

Artiklar från Familjeliv