Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

överdos

Skrivet av tinao m ami0103
Idag fick Amanda tag i min medicinburk med Levaxin (mot underfunktion i sköldkörteln), och åt upp alla tabletter som var kvar i den. Hon äter ju själv Levaxin, men en svagare dos, och inte 5-10 tabletter/dag.

Det var bara att ringa sjukvårdsupplysningen, men det var tydligen ingen fara, det är en långsamtverkande medicin, så vi ska kolla om hon får några symptom på hyperaktivitet och ringa hennes läkare imorgon och höra om hon ska hoppa över sin medicin i några dagar.

Det är ett ögonblicks verk så har hon stoppat i sig något hon inte får, nu står medicinen högt upp, man blir verkligen rädd, tänk om det hade varit någonting farligt.
Svar på tråden: överdos

Oj, oj

jag ska genast se till att min levaxinburk inte kan hamna i Lindas händer. Läskigt när nåt sånt händer! Hoppas att hon inte får några större problem nu!
Skrivet av    helle m. linda

obsan!

hoppas allt väl m henne! En gång låg vi inne på observation då hon drack klorin..!
Skrivet av    o

Huga!

Lätt hänt, läskigt med mediciner... Skönt att det inte var farligt i alla fall. Vi blev rädda i somras när mannen lagt ut något giftigt medel mot hästmyror och jag (klantigt nog) gått dit och tittat på och sedan gått in och ställt skorna innanför dörren... Emil tuggade på mina skosulor och fick i sig lite gift - som tur var fick vi också lugnande besked från giftcentralen (eller vad de heter) och skulle bara hålla uppsikt efter illamående mm. Mår hon fortfarande ok - ingen hyperaktivitet?
Skrivet av    Lotta

Tur i oturen!

Hoppas allt e bra med henne nu!! Det är ju inte en rolig process när barnen ska behandlas mot overdos av medicin, så tur att det inte var nåt farligt!
Skrivet av    Teodora & Andrés

Artiklar från Familjeliv