Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Presenter

Skrivet av Maria m S & A
Jag läst här nedan om Lindas pojke som varit otacksam. Flera tyckte att det berodde på att han var bortskämd och att barn inte ska få presenter bortsett från jul och födelsedagar om man hårddrar det lite.
Är det verkligen så? Får era barn inget förutom på jul och födelsedagen?? Om så är fallet kan jag gissa då att era barn är födda på sommaren?

Min dotter får leksaker och kläder lite då och då hela året. Men inte lassvis till jul och födelsedagen, som förövrigt infaller med 14 dagars mellanrum. Därmed inte sagt att hon får allt hon pekar på, men nog kan jag köpa ett hopprep eller någon annan leksak även under resten av året utan att hon för den saken blir bortskämd.
Svar på tråden: Presenter

här hos oss

köper vi grejjer lite då och då sambons dotter fyller på sommaren Pontus fyller i september.. hon är 9 han är 5 eller ja han blir nu snart :) kläder tex köps vid behov fast gärna till födelsedag om det går att passa in :) Min son ser det INTE som en självklarhet att han skall få en sak utan han blir jätteglad OM han får något någongång.. även om det är en tröjja strumpor eller vad som... sambons dotter e lite mer \"bortskämd\" hennes mamma är tyvärr lite av arten jag skall vara den snälla dvs inga regler och ösa saker över tösen.. numer har tösen fattat att det inte e så vettigt att bete sej så (en helt annan historia om hennes mamma som är väldigt depprimerande tyvärr) men hon blir jätteglad och förvånad om jag köper något till henne.. tydligen har hon haft ganska orättvisa \"styvpappor\" som aldrig köpt till henne så när jag gör det i samma veva jag handlar nått åt sonen blir hon överasskad! vi köper heller inte några drösar till jul/födelsedag utan försöker hålla det till något kul och något som behövs osv.. + att det viktiga med dom dagarna är att träffas ha kul coh mysigt inte MASSOR prylar :)
Skrivet av    Ayhanza

Flytande gränser...

... vi köper grejer till barnen när det behövs och när vi vill, förutom vid jul och födelsedagar - men å andra sidan får de saker de skulle ha fått ändå så att säga, vid jul och födelsedagar, t.ex. cyklar, vinterjacka, skor. Det går långa perioder utan ett enda inköp för jag är inte så road av shopping och barnen förväntar sig inte att få saker titt och tätt heller, trots att \"regler\" saknas. Men visst har jag varit med om den sortens \"otacksamhet\" som diskuteras nedan, när barnen var mindre. Tror helt enkelt inte de är riktigt mogna att överblicka hela situationen och förstå samband mellan gåva-tacksamhet-slut på tjat-besvikelse.
Skrivet av    Helena

nja..

vi köper saker till barnen även vid andra tillfällen. Men då tänker jag på sådant som kläder & skor, \"skolsaker\",och saker som behövs fyllas på tex. ritpapper, pennor, vattengevär på sommaren,studsbollar på hösten etc...Även \"större\" o dyrare saker får dom vid behov , som nya cyklar. Men andra leksaker, här är det mest data o tv spel som gäller , det köper dom för sin vecko/månads peng. På vår semester brukar dom få lite extra pengar at handla för, men när pengarna är slut så är dom slut.. Det funkar bra för vår familj och barnen gnäller och tjatar inte om att få saker..trots allt så får dom ju veckopengen och kan köpa vad dom vill för den, något som dom faktiskt förstår och acepterar.
Skrivet av    Anton o Willes mamma

Bara kläder och nyttigheter

Sen våra killar började få veckopeng vid 6 års ålder får de bara kläder, sportgrejer och andra \"nyttigheter\" mellan jul och födelsedag. Äldste sonen fyller år i februari, så kommer jag på något jag skulle vilja ge honom i mars är det en lång väntan. Men något litet brukar de också få i påskägget och ibland någon liten sommarpresent. En tidning kan vi också köpa om vi ska åka långt och någon souvenir brukar de få när vi är på semester. Om de börjar spara till något som är väldigt dyrt, så att det kommer ta över ett år att spara till, brukar vi skjuta till hälften.
Skrivet av    ullen61

Sonen får mer

utanför ordinarie presentdagar (jul och födelsedag). Han är född i mitten på januari och det är ju först present på present och sen jättelåååångt till nästa. Sen har han alltid fåttt mindre än flickorna eftersom det redan finns leksaker och jag inte vill ha mer. Flickrona fyller i okt och juli och då är det mer utspritt över året. De har väldigt sällan fått leksaker förutom till födelsedag och jul. Undantag kritor, pennor, böcker t.ex.
Skrivet av    A

Vi gör så...

...att saker som behövs (tröjor, skor, jackor mm) fås vid behov. Detsamma gäller skridskor och skidor. På födelsedagar och på jul så får barnen sånt de vill ha (men inte alltid nödvändigtvis behöver). Tex. Datorspel, märkeskläder, böcker, cd-skivor mm.. Men visst händer det att barnen får en CD eller likande även under resten av året men inte var och varannan vecka!
Skrivet av    UlricaC med 4 killar

tillägg...

jag har barn födda under Januari, mars, juni och augusti.
Skrivet av    UlricaC med 4 killar

Våra pojkar

har fått det de vill ha och behöver när vi velat köpa det. De är inte ett spår otacksamma för det! Inte kör vi med lördagsgodis heller, men de äter sällan godis i veckorna ändå. Jag tror det handlar om annat, jag...
Skrivet av    Z

så , vad handlar det om då ?

När du skriver att du tror att det handlar om annat, vad tänker du då på ?
Skrivet av    "nyfiken"

Får saker

våra barn får allt möjligt. Självklart kläder samt även böcker, videofil mer och småleksaker(sådant som kostar10-50kr) då och då. Dessutom får de fina dyra saker som vi tycker att de behöver typ cykel, skidor och sådant - när det är säsong och tillfälle uppstår (oftast begagnade grejjor) och aldrig på födelsedagar. De får aldrig någonsin saker om de tjatar, men kanske någon gång om de frågar \"artigt\". De vet att jag menar nej när jag säger nej och jag tycker inte att jag har något problem med det inte heller deras far. Jag tycker att våra barn är bortskämda på det sättet att de får mkt saker, men jag tycker inte att de bär sig bortskämt åt i affärer eller mot andra människor. Självklart säger de tack för presenter och jag brukar se till att vi ringer om de får ngt per post. Dessutom är de (särskilt tjejen) väldigt fiffiga på att göra saker och ge bort grejjor.
Skrivet av    seven

Jag vet inte själv

Attityder? Gener? Jag menar bara att de barn med flest regler, inte alltid är de som blir tacksamma och trevliga.
Skrivet av    Z

Artiklar från Familjeliv