Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Känner mig gnällig..

Skrivet av Pista
..ledsen..o en aning bitter på mitt ex (uf)..

Gnällig, för att han alltid ska ändra tider för hämta/lämna barnet..o alltid i sista minuten då.. Jag har som bf 48 timmar ensam tid, varannan helg.. Ska jag då inte kunna planera för den..så att jag får ut något vettigt av den tiden också..? Kan nämna att han ställde in en hel semestervecka med barnet..med en veckas varsel.. Som tur var..så hade jag inget särskilt planerat..

Ledsen, för att han inte hör av sig till barnet en enda gång under tiden som de inte träffas.. Han kan ringa..o prata med mig om praktiska saker ang. hämta/lämna..eller annat.. Men frågar aldrig efter om pojken vill prata med honom..tex..

Bitter, för att han tolkar mitt intresse för "pappa-son-tid" som att jag säger det för att få mera egen tid.. Mitt barn är alltid välkommet hos mig..!

Vet inte vad jag ville med det här inlägget egentligen.. Kanske bara gnälla av mig lite..
Svar på tråden: Känner mig gnällig..

Ville säga nåt

uppmuntrande men kom inte på nåt.. *s* Vet hur jävla mekkigt det kan vara å få ihop saker. Var lite hård mot honom när det går och acceptera inte förändringar i sista sekunden. Sedan tycker jag, när han ringer och ni börjar bli klara, att du kan säga att \"vänta lite så kommer Sebastian (eller vad han nu heter)\". Liksom så att han inte får chansen att välja. Då får ju i alla fall killen prata med sin pappa och det tror jag i längden är bra för dem båda.
Skrivet av    mergnu

Har ni ett avtal om...

...tiderna? Kanske kunde vara bra att gå till fr och få på åränt vilka tider som gäller och hoppas att han följer dem bättre då. Känner igen det där med strul förresten. Exet vill alltid byta dagar men jag har börjat säga nej. Okej, jag kan förstå att man behöver byta någon gång, men inte var och varannan dag. Jag har börjat säga nej och tänker att det inte är mitt problem om han inte kan följa ett schema.
Skrivet av    Lilly7

Tack..

Jo..jag ska försöka bli lite tuffare när det gäller tiderna o annat.. Tiger nog mest för att bevara freden..på nåt sätt.. Sen går man själv o kokar av irritation.. Det gagnar ju knappast någon..
Skrivet av    Pista

Vi har inte..

..något sånt avtal.. Tycker på nåt naivt vis..att det inte ska behövas.. Vuxna människor..borde kunna respektera varandra..ändå.. Men..det slutar väl kanske där..om jag inte lyckas få honom att följa vår överenskommelse utan att det är tryckt på papper..
Skrivet av    Pista

Du måste sätta ned foten...

...och inte ställa upp på hans sista minuten ändringar hela tiden! Det gagnar ingen i längden för han kommer att fortsätta med sitt beteende och du kommer att bli mer och mer irriterad!
Skrivet av    Lilly7

Artiklar från Familjeliv