Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

KLäder....igen...

Skrivet av C m Niklas o Viktor
Ett litet och ganska fånigt problem som jag funderat på ett tag.
Hur gör ni med tvillingar av samma kön, speciellt ni som inte klär dem likadant, med deras kläder?
Delar de eller har de varsin garderob? När ska man börja separera deras kläder.

Jag har ju aldrig lika på N o V, möjligtvis samma modell men i olika färg. Det enda som är "deras eget" är jackor och stövlar men annars delar de brodeligt än så länge. När ska jag börja sortera i N o V högar?
Hur gör ni?
Svar på tråden: KLäder....igen...

Vi gjorde

Vi gjorde så att vi delade på tjejernas alla kläder när de skulle börja på dagis. Då skulle alla kläder namnmärkas och vi tyckte det var ett bra tillfälle att dela upp allt. Vsserligen lånar de lite kläder av varandra nu, men de vet vilka kläder som är deras och säger t ex \"Isa lånar Neans töjja\" (Lovisa lånar Linneas tröja). Det har fungerat jättebra. Ingen av dem håller hårt på SINA kläder heller, så det är inga problem att sätta på dem kläder från den andras garderob (ännu). Att de skulle ha egna kläder, egna krokar och egna hyllor på dagis tyckte vi var viktigt så att namna alla kläder hjälper dagispersonalen att skilja på kläderna med. Att skilja på flickorna har de sällan problem med, det är bara personal från de andra avdelningarna som inte ser skillnad.
Skrivet av    Jeannette m Linnea, Lovisa och Ludvig

Textilpenna!

Underbart verktyg. Vi skriver initialen på varenda t-shirt, byxa och långkalsong. Våra pojkar har aldrig gått klädda i precis samma, men när de var mindre var det helt och hållet enligt principen \"samma tröja olika färg\". Sedan något år tillbaka (de är 10 nu) får de oftast följa med och köpa kläderna när de är hos oss, de väljer ganska olika saker när de får chansen att välja fritt. Om vi handlat åt dem får de sedan slåss om vem som ska ha vad. Vissa plagg (fynd) får de dock likadana, de har några likadana jeans, regnställ och likn. Killarna själva vet precis vilka kläder som är deras egna. Men eftersom vi ändå inte alltid kommer ihåg vad som är vems kommer märkpennan till användning. Hos sin mamma har de mest kläder enligt \"samma modell olika färg\" fortfarande och exakt likadana jackor, skor mm vilket jag tycker är synd eftersom de lättare blir ihopblandade på skolgården etc vid en snabb anblick om de har precis samma beige jacka på sig.. Men det är mamman som har barnbidraget och därmed står för de större inköpen.
Skrivet av    sisla

Ännu inga egna kläder förutom ytterkläder och skor

och kläder som de fått i present. Just kläder som de fått i paket är de mycket noga med vems som är vems. Övriga kläder märker jag med initialer så att det är ungefär lika många tröjor och byxor till dem var. Det går bra för dem att dela kläder och kan låna ut till varandra om någon hemskt gärna vill ha den andras \"presentkläder\". De delar garderob för att vi har bara en garderob i deras rum. Sen finns det dock bara en tröja av varje sort, så de kan aldrig ha likadana kläder på sig! Men jag skulle gärna önska att vi hade plats för två st i deras rum.
Skrivet av    Jessica m pojkar-96 och flickor -01

Ovanstående gäller alltså 4-åringarna

Pojkarna har egna byråer med sina tröjor i sina rum och de är märkta med deras egna initialer. Sockar och kalsonger delar de på. Samma med byxor, vi har ett gäng byxor (jeans) i en garderob och de kan välja fritt av dem. Jackor springer vi runt som tusan på stan för att hitta likvärdiga men helt olika. Tycker som Sisla att det kan vara svårt att se skillnad på dem om de skulle ha likadana jackor om de bara springer förbi i farten. Så det är lite jobbigt i bland.
Skrivet av    Jessica m pojkar-96 och flickor -01

Vi har en "basgarderob"

som tjejerna delar på sedan har de egna kläder också. Säger som övriga, textilpenna, eller en vanlig OH penna.
Skrivet av    Maria m Signe & Astrid

Varsin garderob..

...har mina tjejer och har så haft sedan de föddes. Mycket kläder blir det men desto mer får jag shoppa. Jag märker alla deras kläder. Beställde lappar man strycker i så står det M lundqvist på Mikans kläder och E lundqvist på Elins.
Skrivet av    MikaElin02

Artiklar från Familjeliv