Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det är

Skrivet av Åsa m A&E
verkligen så svårt att få dem att ta nutramigen, men man måste ha tålamod dvs försöka med kanske 15ml nutra i 1dl bröstmjölk å ta det inte på kvällen. Vänj henne först vid smaken. Byt istället ett av målen tidigare på dagen mot nutrmigen. Så sparar du dina tuttar så det finns mycket mjölk att amma på till kvällen istället. Pimpla litervis med julmust oxå det brukar ju göra susen för mjölkproduktionen.

Ett knep är att väcka efter middagslur med en flaska då när de är sömndruckna kan en del barn ta flaskan bättre.

Äter hon någon annan mat? Kan du inte börja med lite gröt istället för tillägg annars? Kanske lite Risgröt (oldana eller Dr Kousa) blandat på nutramigen, med extrafett i?

Annars be att få profylav istället vissa barn gillar ju det bättre.

Mina barn har tagit lång tid på sig att "ta" nutran den ena 2 veckor och den andra 2mån så jag är väl kanske inte den bästa att ge råd men du lät så uppgiven så jag var tvungen att skriva något. Ena gången gick det vägen genom systematiskt introduktion i bröstmjölk på falska. Andra gången genom att vi här på sidan fick tipset om att blanda "välling" på solhavre istället för vatten, men det är nog din tjej för liten för, tyvärr.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv