Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tänk efter.

Skrivet av Hanela
Du skall ta med allt som är merarbete i gämförelse med ett friskt barn i samma ålder, det är inte säkert att bara öronproblemet i sig ger rätt till vb men tillsammans med andra problem kan det ge ett rätt till vb. Att skriva att man inte kan jobba heltid är vanskligt det kan på verka din rätt till sjukpenning och tillfällig föräldrapening i samma grad som det är godkännt i vb. Vb är mycket låkt i gämförelse med vad man förlorar i inkomst, du får inte räkna förlorad inkomst utan bara tiden du inte kan jobba.
Däremot kan du använda vb för att gå ner i tid. Du har rätt att jobba deltid (75%) tills ditt barn gått ut ettan. Har du dessutom barnledighet kvar kan du ta ut detta utan att det skall påverka vb. Vb baseras på den tid du har medarbete för din son och inte hur du skaffar dig tiden.
Du kan anonymt rinnga till försäkringskassan och ställa dina frågor. Frågar dom om namn så var envis och säg bara att du har allmänna frågor om vb, det har funkat för mig och man kan ställa de frågor man vill utan att känna att de kanske används mot en senare.
Lycka till.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv