Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips!

Skrivet av Jag
Den perfekta bilen finns inte så man blir tvungen att prioritera vad man tycker är viktigt.

En liten bil drar mindre bränsle och är billigare att äga. En större bil i gengäld rymmer och får lasta mer. En klar fördel när man vill ha med sig en permobil eller andra stora och tunga hjälpmedel.

Vilka bilar som fungerar bäst att anpassa beror på vad man vill ha för anpassning. De företag som utför anpassningarna kan nog komma med tips i det fallet.

En hög bil är lättare att lyfta in barnet i och ut ur. Du som lyfter slipper böja dig ned för att komma åt barnet på sätet innanför. Detta sparar på din rygg och är en fördel man sällan tänker på förrän man provat.

Skjutdörrar är en mycket praktisk detalj som gör att man kan öppna dörrarna helt utan att riskera att slå dörrarna i bilen bredvid på parkeringen. Dörren är också ur vägen om du ska lyfta över barnet till/från en vagn eller rullstol.

Dörrar på båda sidor bak är en stor fördel. I synnerhet om man ska sätta in en specialstol för barnet. Det kan annars bli så att man får svårt att komma in till sätena innanför om specialstolen tar mera plats än den ordinarie eller om den är upptagen av barnet och syskonen vill in innanför.

Krocksäkerhet är viktigt för många. Ett tips där kan vara att titta på resultaten av EuroNcaps tester. De finns på: http://www.euroncap.com/results.htm

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv