Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tja, det kommer:-)

Skrivet av Dina m Alice & Valdemar + bf 22/10
Valdemar babblar ganska mycket, men har egna "ord" och uttryck för mycket...det kommer flera nya ord varje dag men i jämförelse med många jämnåriga tycker jag att han använder språket rätt lite. Han pratar mest med enstaka ord, max tvåordsmeningar om han sätter ihop.

Tror inte att det är så mycket att göra mer än att vänta ut att de ska vilja använda språket, Valdemar låter ibland bli att använda ord han kan, han känner väl inte riktigt för att börja prata på riktigt.

Det går öht inte att jämföra med hans syster, som i motsvarande ålder förde hela konversationer med hela meningar om 8-10 ord...Hon kunde t.ex prata i telefon med mormor osv och berätta vad hon gjort under dagen osv.

Barn har väl olika saker som de prioriterar, hjärnan orkar väl inte jobba med allt på en gång. Valdemar cyklar ju t.ex. på trehjuling redan, som en galning, och har ett väldigt välutvecklat balanssinne, gick vid 9½ månad och är en fena på att klättra, och var tidig med att peka ut kroppsdelar osv. Då kan man ju inte hinna börja prata också;-)

Vad man kan göra är väl att läsa böcker, peka och prata om bilderna, benämna saker med ord. Vi säger alltid vad allting heter, när han vill ha något eller när vi ska äta, så som man gör med barn i största allmänhet. Hans språk kommer när det kommer!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv