Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Visst är det ofta så.

Skrivet av Lärare
Tyvärr är det just på det viset.
Men de barn som är ute vind för våg påverkar ju faktiskt våra egna barn om man nu ska vara rent krass och egoistisk. Det är dessa som kan bli de som rånar eller överfaller din son eller dotter, de som blir "det dåliga sällskapet" som tubbar dem att begå brott eller prova alkohol och knark.

Är du icke-egoistisk kan du se ditt engagemang så att du kan rädda några av de olyckliga barnen från att gå ner sig + vara en av de vuxna som faktiskt bryr sig och finns där (insatsen behöver inte vara så stor för att bli en människa som gör skilland för dem, faktiskt) - ser du till ditt eget så minskar du risken för att dina barn ska slå sig i slang med "värstingarna" genom att du och andra vuxna är där och iakttar, rapporterar och hjälper till när det går snett för ungdomarna.

Det som inte är bra i samhället påverkar oss alla. Om man kan bidra positivt genom att vara ute och vandra en helgkväll i halvåret tillsammans med andra föräldrar - är inte den lilla insatsen värd något? Måste man vänta tills man har egna barn i tonåren? Måste man sluta vandra för att ens barn vuxit upp och flyttat hemifrån? Nej, säger jag.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv