Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Syvare här!

Skrivet av Nini since 1997
Hej!

Eftersom utbildningen bara funnits på tre platser i landet har arbetsmarknaden varit god i regionerna utanför utbildningorterna. Det ser lite värre ut i dess närområden.
Nu har ju Malmö börjat med distansutbildning, så jag vet inte hur det ser ut i trakterna kring samarbetande lärcentra. Vad säger ni andra syvare?

I snåltider skärs det ju ner i kommunala verksamheter så det kryllar inte av jobb i skolans värld. Och tyvärr har friskolorna inte insett behovet av vägledning - än.
Men Arbetsförmedlingen och även Försäkringskassan har tagit in en hel del av Syvare i sin rekrytering. Flera av mina kursare har jobb inom de verksamheterna.

Jag måste säga att det är en väldigt bred utbildning. Under utbildningstiden saknar man att man inte får de konkreta kunskaperna med sig, men när man kommer ut i arbetslivet inser man att det är omöjligt. Det är en enorm skillnad att jobba med Vuxenutbildning och att jobba på Försäkringskassan t.ex. Vi har helt olika regelverk att rätta oss efter.
Men utbildningen koncentrerar sig på själva samtalet och det är det som är grunden i hela yrkesgruppen, oavsett inom vilket område man kommer att arbeta så småningom.

Jag önskar dig stort lycka till om du väljer den här utbildningen (eller någon annan såklart)!

(Jag gick förresten i Malmö)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv