Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

opedagogiska och utan rutiner...

Skrivet av bmw m Joar 0311 + bf14/7
Just nu så somnar Joar någongång mellan 19:30 och 22:00. Ibland är det rutinen pyjamas-välling-borsta_ tänderna-sängen+lite_sång_o_buff-sova. Ibland vill Joar INTE sova. Han reser sig upp och ska INTE ligga. Högljudda protester! Hans opedagogiska föräldrar tar då ofta upp honom igen eftersom de tror att de nog trodde att han var tröttare än han var. Så kan han sitta uppe till 10 på kvällen. Speciellt när hans pappa som är hemma på dagarna har försökt få honom att sova länge på mornarna eftersom pappan tycker det är skönt att ligga och dra sig....(morr från hans mamma som vill få lite tid själv på kvällen och i alla fall måste upp tidigt och jobba) Beror också på när Joar sovit på dagen efetrsom hans opedagogiska föräldrar inte har rutin på det heller. Joar sover allt mellan ingen till tre gånger per dag, totalt noll till tre timmar. I snitt sover han nog en tolv timmar per dygn så det är ju inte så jättemycket mer än Hugo. Och vaknar på nätterna gör han allt mellan en till 6 gånger per natt. Oftast med ett skrik som hans föräldrar tolkar som onda drömmar. Lyckligtvis avhjälps det mesta med napp och lite klapp på kinden. Tyvärr har vi dock lyckats skapa ovanan att ge Joar välling en gång på sennatten. Det är ju inte bra för tänderna så det tänkte vi ta itu med på jullovet när båda är hemma och kan turas om att sova om det blir kämpigt på nätterna.

Summa kardemumma så blir det lite hipp som happ här och just nu är Joar ganska svår att få att sova, men varje gång jag funderat på någon "metod" har Joar ändrat vanor igen, och så kommer en lugn period. Och så föutsätter alla metoder att man har fasta rutiner, och det är vi dåliga på här. Tycker det är trist för det begränsar så mycket vad man kan göra på dagarna och kvällarna. Mycker troligt att Joar skulle sova bättre med fasta rutiner, men jag vet inte om jag tycker det är värt det. (Nej, jag tror inte heller att bebisar MÅSTE sova hela natten för att må bra, jag tror att det är ett behov hos föräldrarna.)

Tycker du att ni haft det jobbigt hela tiden eller går det i perioder? Om det går i perioder kanske du bara kan försöka härda ut lite till och hoppas på att det vänder snart? Och alla har ju sina teorier, men även om vi buffar Joar när han har svårt att somna på kvällen kan han somna om på nätterna själv om han inte är inne i en mer orolig period. Kanske inte mycket till svar och hjälp, men du är inte ensam om att vara less ibland.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv