Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag orkar

Skrivet av Ellinor
i alla fall berätta min solskenshistoria :) Jag började jobba den 1 november och det har gått bra.
*Trots att planeringen från min arbetsgivare väl var ungefär lika bra som från din. Mitt telefonnummer var överlämnat till en annan anställd, mobiltelefonen inte beställd och mitt arbetsrum var belamrat med prylar från den som haft rummet under min föräldraledighet.
*Trots att jag också ammar klockan fem (faktiskt) och har en son som ibland skriker två timmar i sträck på natten.
*Trots att mitt självförtroende var väldigt lågt (det hade kommit så många nya duktiga medarbetare och skett en organisationsförändring som jag inte satt mig in i).

Men när väl startkrånglet var över kändes det faktiskt riktigt bra. Det är så himla lätt att undervärdera sig själv när man går hemma, men min upplevelse var att jag blev bättre på jobbet efter min föräldraledighet. Jag har mer energi och lättare att fokusera eftersom det nu är så viktigt för mig att inte jobba över.
Sedan önskar man ju att man slapp vara vaken på nätterna. Jag har ändå tyckt att det har varit okej så här långt och jag vill verkligen inte sluta amma. Blir det för jobbigt så försöker jag väl göra det.
Vad jag vill ha sagt är att det inte är fullt så läskigt som man tror att börja jobba igen. Det är faktiskt ganska kul att vara något annat än mamma igen.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv