Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Låter som Elise !

Skrivet av Nina m Elise 020501 o Anja 040301
Hon är i samma vikt o längdklass ...men har slutat med vällingen helt sedan i julas, nu har hon dock börjat äta något större portioner oftast (läs: lite mer pasta) .

Jag tycker dock att hon äter duktigt nu jämfört med hur hon åt för ett halvår sedan, så jag är inte längre bekymrad (hon gick upp ca 300 gram dec-juni). Vi har gjort som ni gör och tror det är därför hon äter bättre o bättre.

Vi tycker att viktigast är att förmedla att måltiden är en positiv händelse, och även om hon inte vill äta försöker vi få henne att vilja sitta med vid bordet en stund. Hon har en positiv inställning till mat, vill bara inte smaka eller äta så mycket av den ;-).

Vi erbjuder henne inte mat särskilt ofta, eftersom hon verkar tycka det är jobbigt bara. Vi brukar erbjuda frukost (någon gång mellan 07-10) lunch ca 4-5 timmar senare, fika ca 2 timmar efter lunchen o middag vid 19-20 snåret på kvällen. Om hon inte ätit nästan något under dagen brukar vi erbjuda tex en smörgås innan tandborstningen + 1 flaska mjölk (den dricker hon varje kväll).
Fortsätt som ni gör, försök att inte visa att det bekymrar er ...det kommer ordna sig med tiden !

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv