Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Försök att påverka maten till ALLA barnen!

Skrivet av Gafsan (f.d. Ida) m.Axel & Kalle
Fruktkräm och liknande är ju inte bra för någon. Ni verkar ju väldigt kunniga och insatta så jag tycker att ni ska försöka prata med de matansvariga och försöka påverka mathållningen för ALLA barnen!

Att aldrig äta pannkaka, korv osv kanske är lite mycket begärt (det är nog sånt som många gärna vill ha emellanåt, även de som äter sunt kan nog ofta unna sig något sånt ibland), men att t.ex. ge fruktkräm, nyponsoppa, saft osv är så vansinnigt onödig! Det finns ju mycket bättre mellanmål som t.ex. frukt.

Macka är ju inte nödvändigtvis dåligt (även om kanske inte kaviar är det bästa pålägget, varför inte ge leverpastej i stället så har man vips ändrat mackans näringsvärde rätt drastiskt) men kan man t.ex. övertala dagis till att servera grovt, rejält fullkornsbröd istället för t.ex. hönökaka eller liknande så har man ju fått en rejäl förbättring.

Om den personal ni pratat med verkat oförstående så har ni förhoppningsvis pratat med fel person! Den som är ansvarig för maten som serveras borde rimligtvis vara mer lyhörd för era argument.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv