Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Funderar också som du..

Skrivet av Tessie med Celia 22/8-03
Nu är inte dagis aktuellt för Celia på ett/ett par år, men jag tänker också på maten där. Vi äter mat med lågt GI och försöker hålla socker borta så mycket som möjligt. Framförallt då onödigt, dolt "vardagssocker". Socker som guldkant då och då (t.ex. glass) tycker jag är okej, men att hiva i sig socker i form av oboy, kräm, sylt osv. känns väldigt dumt och onödigt.

Precis som ni så har vi diabetes i släkten på båda sidor och försöker därför äta så nyttigt som möjligt för att slippa denna sjukdom, övervikt, högt blodtryck och så vidare och så vidare.

Det känns därför urdåligt om Celia ska börja på dagis och där serveras mycket av den mat som vi undviker. Jag vet ju att hon, som andra, mår bättre av den typ av mat som vi äter. Känns inget roligt då att utsätta henne för socker- och insulinpendlingar på hög nivå...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv