Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Många anledningar..

Skrivet av Tessie m Celia aug-03
..men framförallt att mjölk lätt konkurrerar ut järnrikare mat, och att mjölken också försvårar upptagandet av järn. Barn som får för mycket mjölk får därför lätt järnbrist. Man rekommenderar därför att barn under ett år inte får mjölk som dryck, utan att man enbart använder mjölkprodukter i liten mängd i maten.

Dessutom så är det inte så stor skillnad på "vanlig" mjölk och lättmjölk. De tillsatser du pratar om är helt enkelt vitaminer som saknas i mjölken pga. att man sänkt fetthalten. (vitaminerna är fettlösliga) Precis samma vitaminer som vi ger i AD-droppar, dvs. helt ofarliga och rättare sagt nyttiga. Däremot stämmer det ju att barn ofta behöver de fetare produkterna, men vår dietist på BVC rekommenderar faktiskt mellanmjölk och att man istället ger mer av bra fett typ rapsolja till maten osv. Mjölkens fett är ju inte det bästa för kroppen.

Och så en tredje sak, det där med mjölkkänslighet och förtjusning i mjölk - där tror jag inte att du har rätt. Själv är jag laktosintolerant men älskar mjölkprodukter och har sett samma sak hos många barn omkring mig..

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv